El ple de febrer serveix per encaminar la reobertura del Bosc Tancat entre retrets del passat

També es va aprovar l'adhesió de Cerdanyola com a membre de ple dret del European Forum for Urban Security

El ple municipal del mes de febrer ha servit per donar a conèixer la formalització de la cessió del contracte del ZEM Bosc Tancat, pel qual la societat Gimnàs Atlante Vallès cedeix amb drets i deures la gestió de la instal·lació a l’entitat Gestión Deportiva SF Diedri. El ZEM Bosc Tancat ha estat un equipament esportiu que, en els darrers anys, ha comportat més d'un mal de cap en el govern municipal. La gestió en forma de concessió no ha estat l'esperada i això ha comportat algunes crítiques. 

Amb aquesta cessió, el regidor de Serveis Econòmics, Javi Sánchez, va assegurar que "estem davant d’una millora pel que fa a la titularitat del Bosc Tancat". Aquest 'restar assabentats', però, va obrir un melò sobre el tipus de gestió que haurien de tenir els equipaments municipals de la ciutat. En aquest sentit, el regidor d'En Comú Podem, Pedro Arco, posava sobre la taula la possibilitat de gestió directe per part de l'Ajuntament.

En canvi, el regidor d'ERC, Íñigo García de Enterría, va criticar que l'Ajuntament "actui d'una manera tant laxa davant d'aquestes concessions, que l'únic que comporten són problemes". Enmig del debat, govern i oposició van entrar en retrets del passat sobre la gestió del Bosc Tancat, en què el mateix García de Enterría va culpar al PSC perquè, segons va dir, "va optar per erosionar un govern (el de Compromís, 2015-19) en contra dels interessos públics"; un retret al qual s'hi va sumar el regidor de Guanyem Cerdanyola, Ivan González.

Davant d'aquestes acusacions, l'acalde Carlos Cordón es va referir al govern de Compromís, com un govern que va néixer "en contra de", i va afegir que "quan comences així, has de ser conseqüent amb el que reps després".

 

European Forum for Urban Security

D'altra banda, el ple municipal va votar a favor (tots els partits menys Guanyem) de l'adhesió del municipi de Cerdanyola del Vallès com a membre de ple dret del European Forum for Urban Security (EFUS), una xarxa europea dedicada a fomentar el debat, la cooperació i el recolzament entre les autoritats locals i regionals en el camp de la prevenció del delicte i la seguretat urbana. Aquesta adhesió, va explicar el regidor de Seguretat Ciutadana, Jaume Folch, que consta d'una única quota de 3.041€ i et dóna dret a ser membre de ple dret també al Fórum Español para la Prevención y la Seguridad Urbana.

Tot i això, el regidor d'ERC, Albert Turón, va apuntar que "cal un pla integral de millora de la Policia Municipal i dotar les vacants que hi ha pendents al cos des de fa anys". Folch va respondre que s'està "treballant en aquesta línia: l’any passat es van licitar tres noves places, enguany són vuit i estem creant una borsa de treball"

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.