El ple s'oposa a la moció de rebuig a la sentència del judici del procés

El ple extraordinari s'ha celebrat convocat per ERC, Guanyem i Junts

La majoria del plenari de l'Ajuntament de Cerdanyola ha votat en contra de la moció de rebuig a la sentència del judici del procés, que ha determinat condemnes d'entre 9 i 12 anys de presó pels líders polítics i socials independentistes. La moció s'ha votat en un ple extraordinari, aquest 20 de novembre, convocat per Esquerra Republicana, Guanyem Cerdanyola i Junts per Cerdanyola.


Els tres partits sobiranistes han estat els únics en votar a favor de la moció que es plantejava com a resposta a la sentència del Tribunal Suprem i per demanar l'amnistia per a les persones preses polítiques catalanes i en defensa del dret d'autodeterminació. PSC, Ciutadans i PP han votat en contra i En Comú Podem s'hi ha abstingut.

Joan Sánchez, regidor de Junts

Joan Sánchez, regidor de Junts


El regidor de Junts, Joan Sánchez qui ha estat portaveu de la moció conjunta amb ERC i Guanyem, va denunciar que la sentència ha estat per "permetre votar" quan a l'altre costat només hi havia silenci. Des d'En Comú Podem, Pilar Adell ha anunciat que el seu grup s'hi abstindria perquè tot i estar d'acord amb alguns aspectes que defensava la moció, no podien adherir-se a altres idees que defensava el text. Adell va afegir que s'està vivint una "situació insostenible que necessita solucions".

Vera Sánchez, Ivan González i Laura Benseny, regidors de Guanyem

Vera Sánchez, Ivan González i Laura Benseny, regidors de Guanyem


El portaveu de Guanyem Cerdanyola, Ivan González, va assegurar que "no es tracta de fer blocs, però sí de distingir" i va recordar que "l'1 d'octubre vam veure, per una banda, gent que es va expressar i, per una altra, policia que va reprimir aquesta gent". Sobre la sentència, González va afirmar que "posa en perill el dret a fer protesta pacífica i democràtica" i es va preguntar "Què passarà quan això ho vulguin aplicar a manifestants de la PAH o que rodegin el Congrés?".

 

Gorka Samaniego, Sonia Rodríguez i Pau Ortolà, regidors de Ciutadans

Gorka Samaniego, Sonia Rodríguez i Pau Ortolà, regidors de Ciutadans


Des de Ciutadans, Gorka Samaniego va denunciar que els partits independentistes "volen fer el seu show". Els tres regidors de Ciutadans han col·locat cartells a la seva taula on es podia llegir "Este pleno cuesta a los ciudadanos más de 7.000". En aquest sentit, Samaniego ha defensat que no s'ha de "dividir els ciutadans segons allò que pensen" i ha assegurat que Ciutadans assistia al ple "per representar als ciutadans que estan enfadats amb què se celebri aquest ple".

 

Els cinc regidors d'ERC també van vestir samarretes reclaman la llibertat dels presos polítics

Els cinc regidors d'ERC també van vestir samarretes reclaman la llibertat dels presos polítics



El regidor d'ERC, Albert Turón, va assegurar que a Espanya hi ha una democràcia "de baixa qualitat" i va denunciar les condemnes als líders polítics i socials catalans i la detenció de "nou persones, el 23 de setembre, acusades de terrorisme sense atemptats i sense armes".