El PSC de Cerdanyola celebra amb eufòria l'11a Festa de la Rosa

La celebració ha tingut alabances entre militants i reconeixement d'errors i encerts amb l'enfoc posat en les pròximes eleccions

El Partit Socialista de Catalunya local ha celebrat aquest diumenge 29 de maig l'11a edició de la Festa de la Rosa. Els participants i els representants polítics han mostrat la seva eufòria en veure la pineda de Fontetes envaïda pel fum de la fideuà i les taules pels comensals, després de dos anys sense poder-se celebrar.

La Festa de la Rosa de PSC. FOTO: Nora Muñoz Otero

La Festa de la Rosa de PSC. FOTO: Nora Muñoz Otero


S'hi ha instal·lat un escenari on han actuat ballarins i ballarines de la Casa de Andalucía, i on han parlat l'exalcaldessa Cristina Real, el portaveu del PSC Salvador Illa, el regidor i diputat del parlament David González, i l'alcalde Carlos Cordón

40 anys d'orgullosa militància

La primera a trepitjar l'escenari ha estat Cristina Real, la primera alcaldessa de Cerdanyola i que va representar al PSC en l'alcaldia entre 1997 i 2003. Real ha mostrat la seva satisfacció per ser militant del Partit Socialista des de fa 40 anys i s'ha enorgullit d'algunes fites assolides durant el seu mandat, com la inscripció de Cerdanyola en la Carta de Ciutats Educadores. L'excalcaldessa ha aprofitat també per recordar una frase que va marcar la seva carrera política: "La dreta té por a l'educació i a la cultura". 

D'esquerra a dreta, David González, Cristina Real, Salvador Illa i Carlos Cordón, del PSC. FOTO: Nora Muñoz Otero

D'esquerra a dreta, David González, Cristina Real, Salvador Illa i Carlos Cordón, del PSC. FOTO: Nora Muñoz Otero


A més, ha volgut fer un acte d'autocrítica i humilitat reconeixent que les alcaldies socialistes no han estat perfectes, però que "qui fa coses s'equivoca". També ha dedicat unes paraules d'estima a l'actual alcalde Cordón, destacant el seu "tarannà proper": "La gent ho diu. Està contenta amb ell, el paren pel carrer i parlen amb ell", ha conclòs. 

"Política útil"

El següent a dir unes paraules ha estat el regidor d'educació local i representant del PSC en el parlament, David González. Abans de tot ha volgut agrair a "l'amiga, companya i estimada Cristina": "Gràcies per tot el que has fet, ets un gran referent polític i el millor exemple de tot el bo que el PSC ha aportat a aquesta ciutat". El regidor ha continuat enaltint la Festa de la Rosa: "El que fem aquí és la demostració que som el primer partit de Catalunya i també de Cerdanyola". 

González ha afegit que el seu partit fa polítiques "de canvi de vida de la gent", i per a demostrar-ho, ha fet referència a un acord a què han arribat recentment sobre la defensa de l'ús de les dues llengües oficials de Catalunya: "A Catalunya es parla el català i el castellà, i hem portat l'exemple que es pot defensar el castellà sense atacar el català i viceversa", ha sentenciat. 

David González en la Festa de la Rosa del PSC. FOTO: Nora Muñoz Otero

David González en la Festa de la Rosa del PSC. FOTO: Nora Muñoz Otero


A més, ha enaltit l'oposició crítica que fa el PSC al  govern, però alhora la seva disposició per arribar a acords. Al respecte, González ha fet una crítica a l'oposició del Partit Popular al govern espanyol: "Tant de bo haguessin tingut la meitat de comprensió amb Salvador Illa com a ministre de sanitat". 

Per acabar, el diputat ha destacat exemples de "política útil" que ha fet el govern municipal, com l'ampliació de les places dels casals d'estiu, propostes per a obtenir més inversió en les escoles públiques o la recuperació de l'activitat al CAP Fontetes -una intervenció que ha estat contestada amb aplaudiments. 

Amb vista a les eleccions municipals

L'alcalde Carlos Cordón ha pres el torn de paraula amb molta eufòria i alçant la veu per anunciar les ganes que tenia d'una Festa de la Rosa. Ha començat enviant agraïments als organitzadors i, en especial, a tots els membres de la federació del partit, anunciant: "Que es prepari per a tornar a ser la força majoritària de la comarca!" Ell també ha fet una especial menció a l'exalcaldessa: "Representes els valors amb què jo vull créixer", li ha confessat.

David González en la Festa de la Rosa del PSC. FOTO: Nora Muñoz Otero

David González en la Festa de la Rosa del PSC. FOTO: Nora Muñoz Otero


L'alcalde ha aprofitat que tenia Illa davant per agrair-li públicament el seu treball com a Ministre de Sanitat "en aquells temps tan complicats", i a González el fet de "posar sempre en primer terme les persones". Cordón ha reiterat els arguments que va donar en la conferència 'La Cerdanyola que avança': "Hem recuperat l'esperança i l'orgull de ser de Cerdanyola", unes paraules seguides d'eufòrics aplaudiments i de xiulets, que el socialista ha respost cridant: "Visca Cerdanyola!".

Carlos Cordón ha tancat el seu parlament destacant els avenços que ha fet el govern municipal del PSC: "Hem recuperat l'estabilitat política, la transversalitat, hem deixat a un costat el sectarisme i hem recuperat el més important per a la política municipal, el fet d'estar al costat de la gent i respondre les seves queixes". Com a cirereta final, l'alcalde ha animat a tothom a recolzar el PSC en les pròximes eleccions.

Serenitat per aquest any de mandat

Per tancar, Salvador Illa ha fet referència a la seva època a l'alcaldia: "Veus la política d’una altra manera". A més, ha agraït el treball que fan a Cerdanyola "d’escoltar la gent" i ha afalagat a Carlos Cordón: "He vist com l’alcalde parlava als ciutadans. Això sí és política municipal". El portaveu ha traslladat també les paraules que la població li ha dit a ell: "Demanen que es generi prosperitat i riquesa, que no es deixi ningú enrere i que se sàpiga repartir".

Salvador Illa remenant la fideuà a la Festa de la Rosa del PSC. FOTO: Nora Muñoz Otero

Salvador Illa remenant la fideuà a la Festa de la Rosa del PSC. FOTO: Nora Muñoz Otero


També ha remarcat que no es pot quedar ningú al marge de la llei, i que és important mantenir el reforç de la policia local i de Mossos d'Esquadra per part de la Generalitat. Illa també ha parlat de tenir ambició i de no ser conformistes. 

De cara a les eleccions municipals, Illa ha aconsellat els seus camarades que tinguin serenitat: "Queda un any per a treballar, una quarta part de mandat per a seguir fent política i pensar en les propostes que fareu", i ha conclòs: "La gent vota pel que faras". 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.