PSC i Ciutadans pacten la pujada de les sancions als incívics

Els canvis en el preu de les sancions s'està treballant i encara no hi ha data d'aplicació

PSC i Ciutadans han acordat que el govern dels socialistes augmenti el preu de les sancions a les persones incíviques de Cerdanyola del Vallès. Les noves multes s'estan treballant des de l'Ajuntament i no està clar si s'aprovaran abans de les eleccions del mes de maig.

En una roda de premsa celebrada aquest dimecres 22 de febrer, el portaveu del govern, David González, ha explicat que aquesta mesura respon a les reclamacions fetes pel veïnat referents a qüestions com la recollida d'excrements de gossos, l'abandonament de voluminosos al carrer o les destrosses de l'espai públic. González ha assenyalat que Ciutadans va fer la proposta d'augment al govern i han acordat tirar-ho endavant amb accions de conscienciació.

Sancions i campanya de conscienciació

Entre les actuacions que es preveuen fer, hi ha la difusió de la campanya de civisme a través de xarxes socials, publicitats als mitjans de comunicació i la cartelleria a punts específics de la ciutat. A més a més, David González ha destacat que també es treballarà amb la Policia Local perquè els agents facin pedagogia davant accions incíviques. La modificació de les sancions també renova l'ordenança, que es va aprovar l'any 1995 i continua indicant les sancions en pessetes.

Des de Ciutadans, el regidor i candidat del partit a les eleccions municipals, Pau Ortolà, ha recordat que la formació taronja fa temps que insisteix en la necessitat de controlar l'incivisme "en aquest mandat i en l'anterior". Ortolà ha assegurat que amb el PSC al govern han pogut establir més consensos, tot i que no han materialitzat tants acords com haurien volgut.

Pau Ortolà també ha reconegut que haurien desitjat una reforma integral de l'ordenança, però ha valorat positivament que es plantegi una campanya de difusió i d'actuació de la Policia Local. El regidor de Ciutadans, Gorka Samaniego, ha afegit que, malgrat creu que alguns partits s'oposaran a la pujada de sancions, considera que és una mesura efectiva per dissuadir l'incivisme: "No és el mateix pagar una sanció de 30 euros que de 300".

El govern no ha indicat a partir de quina data seran efectives les noves sancions perquè encara s'està treballant el document definitiu. Després haurà de passar l'aprovació del Ple. González ha considerat que "tot indica que el tràmit no arribarà a temps per portar-lo al Ple" abans del mes de maig, quan se celebren les eleccions municipals. Tot i això, el segon tinent d'alcaldia ha assegurat que abans que el nou govern prengui possessió el 17 de juny, voldrien tenir l'esborrany de l'aprovació inicial.

Durant el mandat, el govern del PSC ha presentat acords amb els grups municipals de Ciutadans, En Comú Podem i Junts per Cerdanyola. Fent balanç dels consensos assolits, el portaveu del govern ha afirmat que "en un moment o altre" han arribat a acords amb gairebé tots els partits. "Això parla bé del govern i de la resta de grups municipals", ha dit, afegint que fan una valoració positiva del percentatge d'acords complerts durant aquests quatre anys, tot i que reconeix que alguns no s'han pogut complir: "Hem intentat tirar-ho tot endavant. Tot allò que no s'ha fet és per alguna raó, no per desídia".

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.