Cordón acusa la Generalitat de "desmantellar el sistema sanitari" i demana millores als CAP

El PSC del Vallès Occidental demana actuacions als centres sanitaris de la comarca

L'alcalde de Cerdanyola del Vallès, Carlos Cordón, i representants del PSC al Vallès Occidental han demanat, aquest 16 d'octubre, que el Departament de Salut implementi millores als centres sanitaris de la comarca. Entre les peticions hi ha la reobertura del CAP de Les Fontetes, la represa del servei de tardes del CAP La Farigola i la construcció de l'Hospital Ernest Lluch.

En roda de premsa, representants comarcals del PSC i el diputat socialista al Parlament, Pol Gibert, han denunciat la "situació d'emergència que viu el sistema sanitària al Vallès Occidental. La roda de premsa s'ha fet a les portes del CAP Les Fontetes, que no ha tornat a obrir les portes des que al març, l'Institut Català de la Salut va decretar el seu tancament com a mesura de reorganització davant la situació provocada pel coronavirus.

"És un símbol de les retallades encobertes de redistribucions en una comarca molt castigada pel dèficit sanitari", ha dit el diputat al Parlament, Pol Gibert. En la mateixa línia, l'alcalde de Cerdanyola, Carlos Cordón, ha assenyalat que malgrat que el millor del sistema sanitari són els seus professionals, hi ha un "pitjor": "el desmantellament del sistema sanitari que està portant a la pràctica el govern català amb l'excusa de la pandèmia, especialment a l'atenció primària".



Els representants del PSC comarcal han denunciat la disminució de la freqüència de l'atenció i han demanat que "s'acabin les cues al carrer i es recuperin els serveis que proporcionaven els CAP". En el cas concret de Cerdanyola, Cordón ha remarcat la necessitat que el CAP de La Farigola torni a prestar serveis a les tardes i que el CAP de Les Fontetes reobri les portes. A més, Cordón ha reiterat la petició de construcció de l'Hospital Ernest Lluch entre Cerdanyola i Montcada i Reixac. "Descongestionaria el Parc Taulí", ha apuntat.

Ara fa un any, el govern local va recollir en un acte públic les signatures de veïns i veïnes de Les Fontetes que demanaven millores al servei del CAP del barri. Dotze mesos més tard, el centre d'atenció està tancat. "Les signatures ens ajuden a tirar endavant i seguir reclamant allò que és necessari", ha dit l'alcalde cerdanyolenc al respecte.

Per la seva banda, Gibert ha destacat que la situació del sistema sanitari empitjora: "Estem vivint llistes d'espera que s'incrementem, veiem com veïns i veïnes truquen al seu CAP i no els hi agafen el telèfon i com el personal sanitari està en vaga". Com a responsable, el diputat del PSC al Parlament ha assenyalat "el govern de la Generalitat i Esquerra Republicana, qui controla les conselleries de Salut i Afers socials".

En referència a la gestió de la crisi de la Covid-19, Pol Gibert ha alertat que la Generalitat no posa en marxa l'aplicació Radar Covid creada per la Secretaría de Estado de Digitalización e Inteligencia Artificial i amb l'objectiu de fer rastreig de casos positius de coronavirus: "Catalunya és l'única comunitat autònoma que no la té en marxa".

A la roda de premsa han assistit altres representants del PSC al Vallès Occidental com l'alcaldessa de Badia del Vallès, Eva Menor, o el candidat del PSC a Montcada i Reixac, Bartolo Egea, entre altres.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.