Quatre partits polítics signen un pacte antifeixista a Cerdanyola

La Unitat Contra el Feixisme i el Racisme a Cerdanyola-Ripollet impulsa aquest acord davant la presentació de candidatures de l'extrema dreta

Quatre formacions polítiques de Cerdanyola del Vallès han signat un acord antifeixista com a resposta a la possible entrada de partits d'extrema dreta a l'Ajuntament de la ciutat. Esquerra Republicana, Guanyem Cerdanyola, En Comú Podem Cerdanyola i Junts per Cerdanyola han signat el pacte impulsat pel col·lectiu Unitat Contra el Feixisme i el Racisme a Cerdanyola-Ripollet (UCFR).

"El nostre compromís com a organització que lluita contra el feixisme i el racisme és fer tot el possible per evitar que forces com VOX creixin aprofitant les eleccions municipals", assenyalen des de la UCFR, afegint que aquest és el motiu pel qual van emplaçar "a tots el partits polítics que tenen representació al consistori a signar un acord, un pacte antifeixista".

Des del col·lectiu expliquen que van mantenir reunions amb PSC, Junts, En Comú Podem, ERC i Guanyem. "Ciutadans i PP, tot i haver estat convidats les dues reunions i a afegir-se a l'acord, mai ens van respondre", asseguren. En les reunions, des de la UCFR assenyalen que van demanar un pacte de mínims amb tres punts amb els quals els cinc partits estaven d'acord. "Finalment, el PSC, tot i expressar-nos estar d'acord amb els tres punts, ens han traslladat que no estaven disposats a signar l'acord abans de les eleccions i tampoc fer-ho públic perquè creien que així els fèiem publicitat a VOX".

La UCFR destaca que l'acord busca "assenyalar-los com una anomalia del sistema democràtic" i consideren necessari que "la resta de partits democràtics es desmarquin de manera clara i pública contra un partit que alberga feixistes, neonazis i que enyora la dictadura franquista".

El dimecres 3 de maig s'ha fet l'acte de signatura de l'acord amb la presència de representants d'ERC, Guanyem i Junts. En Comú Podem ha signat el pacte, però no ha assistit a l'acte. Els tres partits presents a la roda de premsa han agraït la feina feta per la UCFR impulsant aquest acord. També han expressat la necessitat de fer front comú contra formacions d'extrema dreta i a no normalitzar la seva presència i lamenten també que no s'hagin sumat tots els partits del consistori.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.