Sumar Cerdanyola fa una crida a la mobilització popular per a millorar la sanitat pública

El partit polític va organitzar una xerrada el dijous passat, en què hi va assitir el portaveu de 'Marea Blanca' a Catalunya, Toni Barbarà

El passat 14 de novembre Sumar Cerdanyola va organitzar una xerrada al local del l'Associació de Veïns de Les Fontetes per a explicar l'agudització de la sanitat pública a Catalunya. Per això, el convidat a la ponència va ser l'activista i portaveu de 'Marea Blanca' a Catalunya, Toni Barbarà, qui va explicar que “la sanitat pública és un dels temes que més preocupa la ciutadana i per això s’ha d’apostar per un model públic i de qualitat, que garanteixi tots els drets i que no deixi ningú enrere”. 

Durant la xerrada, es van exposar les mancances del sistema sanitari, des de les llistes d'espera a la precarietat laboral dels professionals, passant per les retallades que ha patit l'atenció primària, tot i ser, "paradoxalment, l'eix conductor de la salut". Barbarà, va retreure aquest fet a la mala gestió que dels governs de la Generalitat, que "des del pujolisme han privatitzat la sanitat, fins a crear el sistema mixt publico-privat que tenim actualment".

L'activista també es va queixar de la falta de personal sanitari de Catalunya, els quals "es veuen obligats a marxar per tenir un "sou digne", i va reiterar que el que cal és "començar a desprivatitzar, contractar i lluitar". 

En aquest sentit, Barbarà va recrdar que “si s'ha aconseguit alguna cosa ha sigut per la mobilització popular", com ja es va veure amb l’euro per recepta. El fet que la sanitat pública s'estigui deteriorant cada vegada més, el portaveu de 'Marea Blanca' a Catalunya, creu que és "quan les mutues privades fan l’agost”.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.