Sumar es presenta a Cerdanyola com la garantia de les polítiques progressistes

La candidatura que encapçala Yolanda Díaz estrena secció a la ciutat

Sumar-En Comú Podem ja té presència a Cerdanyola del Vallès. Aquest 29 de juny, simpatitzants de la candidatura de Yolanda Díaz a les eleccions generals i membres de grups com Podem o En Comú han defensat, en un acte a la plaça de l'Abat Oliba, que la formació és l'única garantia de les "polítiques progressistes" a l'Estat.

Persones vinculades a diferents partits de l'esquerra a Cerdanyola es van aplegar a la plaça per defensar la candidatura de Díaz a les eleccions generals del 23 de juliol. En primer lloc, el doctor en arqueologia David Cebrián, va començar l'acte parlant de la importància de prendre mesures contra el canvi climàtic, tant a nivell global com als municipis. "El canvi climàtic genera desigualtats socials", va dir Cebrián destacant que efectes com la pujada del preu del pa -causada per la baixada de producció a causa de la sequera- afecta més a la classe baixa.

Per la seva banda, Joana Barquín, va assegurar que Sumar proposa "una altra forma de fer les coses". Barquín ha estat implicada en la defensa de la sanitat pública a la ciutat, i ha defensat que la candidatura de Yolanda Díaz aposta per "revertir les retallades que patim des de fa anys, posar l'atenció primària al centre i fer possible el dentista i l'òptica pública". A més a més, ha afirmat que "calen mesures específiques per combatre la violència masclista que ens afecta a totes i tots".

Pedro Arco: "El futur s'ha d'escriure amb lletra progressista i només Sumar ho pot fer possible"

L'actual regidor d'En Comú Podem a l'Ajuntament de Cerdanyola, Pedro Arco, s'ha mostrat crític amb el paper del PSOE assegurant que "s'apropen al centre per guanyar vots". Per a Arco, els socialistes no haurien aplicat "polítiques progressistes sense Unidas Podemos". El regidor cerdanyolenc ha repassat mesures impulsades per Unidas Podemos com "la llei d'habitatge, la llei trans, la llei de protecció dels animals o el pla de xoc per abaixar el preu de la llum". "El futur s'ha d'escriure amb lletra progressista i només Sumar ho pot fer possible", va concloure Pedro Arco.

Tot seguit, va pujar a l'escenari Sílvia Martínez, qui ha format part de Guanyem Cerdanyola en les eleccions municipals del 28 de maig. La cerdanyolenca va explicar per què ha decidit defensar Sumar: "El 28 de maig em vaig espantar molt i no vull que el meu fill creixi en un país feixista", va dir, afegint que "Sumar és un projecte molt ampli i ens crida a participar a tothom qui està a l'esquerra".

Martínez va repassar les mesures en l'àmbit laboral que ha impulsat Yolanda Díaz, destacant "l'ingrés mínim vital, la pujada del salari mínim de 750 a 1.080 euros, prohibir els acomiadaments per causes mèdiques, la llei contra els falsos autònoms i l'escut social durant la pandèmia". "Què hauria passat si la Covid ens agafa amb un govern de dreta o només amb el PSOE al govern?", s'ha preguntat.

Santi Cayuela: "Sumar va a favor de les persones mentre altres surten a restar drets, i uns altres a separar-nos entre catalans de primera i catalans de segona"


Finalment, el portaveu de Sumar-En Comú Podem a Cerdanyola, Santi Cayuela, va assegurar que la candidatura "surt a guanyar" i, per primera vegada "amb el bagatge del govern". Cayuela va assenyalar que Sumar va "a favor de les persones mentre altres surten a restar drets, i uns altres a separar-nos entre catalans de primera i catalans de segona".

El portaveu va criticar que Alberto Núñez Feijóo, candidat del PP, defensi les centrals nuclears sense explicar quant costaria a l'Estat la reobertura de centrals, així com les declaracions de la presidenta del Congrés, Meritxell Batet (PSOE) en les quals assegurava que la majoria de famílies no tenen problemes per pagar el lloguer. En les últimes hores, Batet s'ha disculpat i corregit a través de les seves xarxes socials. Alhora, Cayuela ha defensat que Yolanda Díaz proposa que els autònoms paguin en funció de la quantitat que guanyen, i ha afirmat que la candidatura vol "sumar per multiplicar drets".

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.