Els temes econòmics i les terrasses dels bars centren el Ple Municipal de novembre

El Ple Municipal de novembre se celebra el dijous 24 a les 18 h

El Ple Municipal del mes de novembre a l'Ajuntament de Cerdanyola del Vallès se celebra aquest dijous 24 de novembre a partir de les 18 h. Els grups municipals es reuniran a la sala de plens del consistori per votar temes com la nova regulació de les terrasses dels bars, modificacions de pressupost i el pagament de factures pendents.

Ordenança fiscal de les terrasses

El govern del PSC proposarà a la resta de partits aprovar inicialment una nova ordenança reguladora de l'ús de l'espai públic per part de les terrasses de bars i restaurants. El govern local indica que des del servei d'Espai Públic de l'Ajuntament es recomana actualitzar l'ordenança que sigui més "justa" i "entenedora" per a la ciutadania i els establiments. L'ordenança reguladora que detallarà el govern marca els espais on es poden ubicar les terrasses, els horaris i altres aspectes com els requisits per atorgar les llicències.

Per una altra banda, al Ple d'aquest mes es votarà una modificació del pressupost municipal per destinar 471.000 euros a la reparació de murs malmesos al marge del Riu Sec, i el govern donarà compte de l'execució pressupostària de l'Ajuntament i de l'empresa municipal Cerdanyola Promocions corresponent al tercer trimestre de 2022. També en l'àmbit econòmic, es votaran setze reconeixements extrajudicials d'obligacions per pagar factures pendents de serveis oferts a l'Ajuntament referents a pàgines web municipals, serveis audiovisuals, les revistes Tot Cerdanyola i Cerdanyola al Dia, el PEM Guiera, el CEM Xarau, el servei de Salut Pública, la deixalleria, la neteja del Parc Tecnològic i el Centre Direccional i el manteniment dels espais de jocs infantils.

Manifest contra la violència masclista

Coincidint amb la commemoració del Dia Internacional contra les Violències Masclistes, el Ple votarà adherir-se al manifest que reconeix com "la violència masclista té moltes formes i l'impacte en les seves vides depèn, en gran mesura, de la garantia d'accés a drets bàsics per a la seva reparació". El text també posa el focus en la concepció del poder dels homes sobre les dones que porta a situacions de violència masclista, així com la responsabilitat de les "polítiques de prevenció com les de reparació, les quals han d'estar suficientment dotades de recursos econòmics i requereixen la màxima col·laboració i cooperació interinstitucional i intersectorial".

Tres mocions

En l'apartat de les mocions, PSC, Esquerra Republicana i En Comú Podem presentaran propostes. Per una banda, el PSC plantejarà instar al Govern de la Generalitat a destinar el 25% del pressupost sanitari a l'atenció primària, "tal com recomana l'OMS, i una vegada assolit, incrementar de forma progressiva els recursos materials i personals per donar resposta a les necessitats de la ciutadania en el seu accés al dret a la salut".

En segon lloc, En Comú Podem demanarà a la resta de grups que donin suport a la seva moció per fer un seguit de peticions als governs de l'Estat i la Generalitat per millorar el finançament de les administracions locals. ECP apunta que situacions com la pandèmia, l'increment del preu de l'energia, la Sentència del Tribunal Constitucional sobre l'impost de plusvàlua, entre altres, han agreujat la dificultat de finançament dels ens locals.

Finalment, ERC portarà al ple una moció per instar al govern municipal "a emprendre de forma urgent la redacció i aprovació del Pla especial d'actuació en situació d'alerta i eventual sequera (PES) de Cerdanyola".

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.