L'últim Ple ordinari del mandat aprova més factures pendents

El Ple s'ha celebrat el 30 de maig

Aquest dijous 30 de maig s'ha celebrat l’últim Ple Ordinari del mandat 2019-2023 a l’Ajuntament de Cerdanyola. Encara amb la ressaca electoral del 28 de maig, s'han aprovat 17 punts referent a factures pendents de pagament. Abans del ple d'investidura del 17 de juny, el dia 14 del mateix mes se celebrarà un ple breu que servirà per aprovar l'acte d'aquest Ple i perquè s'acomiadin els regidors.

17 Reconeixements Extrajudicials d'Obligacions

Durant aquest Ple Municipal s'han aprovat 17 Reconeixements Extrajudicials d'Obligacions (REO). És a dir, factures pendents de pagament de serveis que ja s'han completat per a l'Ajuntament. El PSC va ser l'únic partit en votar a favor, mentre En Comú Podem (ECP) va votar en contra i la resta de grups s'hi van abstenir.

Abans de la votació, alguns grups municipals es van mostrar crítics amb aquest tipus de procediment per pagar les factures pendents. La regidora d'ECP, Cecilia Collado, ha recordat que el seu grup s'ha mostrat crític amb els REO, però s'ha abstingut durant aquests quatre anys per facilitar la seva aprovació. En la recta final del mandat, però, el grup ha votat en contra perquè, segons Collado, el PSC no ha complert amb els seus compromisos. També ha destacat que l'àmbit amb més factures sense contracte és l'esportiu i ha demanat que es resolgui amb un contracte.

En una línia similar, el regidor d'ERC, Íñigo Garcia de Enterria, ha preguntat al PSC "què faran amb els REO en el pròxim mandat?". Garcia de Enterria ha assenyalat que 17 REO són menys dels que es portaven a inici del mandat, però "el problema és que molts es repeteixen, com els d'esports". El regidor també ha assegurat que és "irregular encarregar una feina a una persona sense tenir un contracte". Per la seva banda, el regidor de Ciutadans, Gorka Samaniego, ha assegurat que malgrat que no continuarà com a regidor en el pròxim mandat, revisarà els compromisos que prengui el govern per veure si els compleixen.

En resposta a les intervencions, el regidor de Serveis Econòmics, Javier Sánchez, ha dit que el govern es va comprometre a tenir plecs de contractes el 30 de juny i no portar més REO a partir del 31 de desembre. Així, ha afirmat que la quantitat de REO millorarà quan enllesteixin el plec dels contractes PEM Guiera.

Últim Ple ordinari per a 16 regidors

La sessió de maig ha estat l'últim Ple ordinari per a 16 regidors que no repetiran en el càrrec en el pròxim mandat. Encara faltarà el Ple d'actes previ a la investidura, que es farà el 14 de juny.

Del PSC no repetiran Carme Arché, Glòria Urbano i Marian Navarro. Per part d'ERC, s'acomiadaran Helena Solà, Montse Nieto i Carme Pina. Del grup municipal de Ciutadans diran adéu els tres regidors, ja que el partit no ha aconseguit representació en aquestes eleccions: Pau OrtolàGorka Samaniego i Korina Medina.
De Guanyem no tornaran al Ple Adrià Guimerà i Anna Montfort, i d'En Comú Podem, s'acomiadaran els tres regidors: Cecilia Collado, Isaac Martínez i Paula Collado.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.