Victòria clara del PSC a les eleccions generals a Cerdanyola

Els socialistes continuen sent l'opció més votada a Cerdanyola amb el 39,35% dels vots

El Partit Socialista (PSC) ha estat el partit més votat en les eleccions generals del 23 de juliol a Cerdanyola del Vallès amb el 39.35%% dels vots. La formació ha guanyat totes les eleccions generals de la democràcia al municipi excepte en dues ocasions, quan la coalició de Podemos va ser la més votada. En aquests comicis, Sumar ha estat la segona opció dels cerdanyolencs, seguida del PP i ERC. 

 

 

El PSC guanya amb força a Cerdanyola

Els socialistes no cedeixen el primer lloc a les eleccions i continuen sent la força més votada a Cerdanyola amb 11.946 vots. Ho van ser fa dos mesos a les eleccions municipals, assolint la majoria absoluta, i ho tornen a ser en clau estatal guanyant les seves 14es eleccions generals a la ciutat. 

Al conjunt de l'Estat, el PSOE ha estat la segona opció més votada per darrere del PP, però ha sumat 122 escons, dos més respecte als comicis del 2019. El portaveu del PSC a Cerdanyola, David González, celebra el triomf del seu partit al municipi: "Es consolida una vegada més la victòria socialista a Cerdanyola".

Sobre els resultats a nivell estatal, González felicita el PP per la victòria i es mostra expectant pels pactes que caldrà fer per governar a l'Estat. "El que cal veure ara és com es tradueix el nombre d'escons en la governabilitat del país. En aquests quatre anys hem demostrat, amb Pedro Sánchez com a president, que fent pactes per fer governs de coalició i després pactar per aconseguir la governabilitat d'Espanya ha pogut ser una realitat gràcies a estar ell al capdavant de l'executiu espanyol". Així, González espera que es mantingui oberta la possibilitat que "el Partit Socialista torni a encapçalar un govern progressista a Espanya". 

El portaveu socialista també fa referència al resultat de PP i Vox: "També és satisfactori que l'ultra dreta no és decisiva al país. PP i Vox no sumen majoria absoluta. Espanya no està per la governalbilitat amb l'ultradreta i això és una victòria a nivell de democràcia". 

 

 

Més percentatge de vot d'esquerres 

Gairebé el 70% dels vots a Cerdanyola han estat per a partits que s'identifiquen amb la ideologia d'esquerres. Sumar-En Comú Podem ha estat el segon partit més votat amb el 17.47% dels vots, mantenint el volum de suports que rebia la candidatura de Podem en les anteriors eleccions a la ciutat. La formació liderada per Yolanda Díaz ha aconseguit 31 escons, cinc més que Unidas Podemos en els comicis del novembre del 2019.

El portaveu de la formació de Sumar-En Comú Podem a Cerdanyola, Santi Cayuela s'ha mostrat satisfet pels resultats: "ens han donat suport més de 5.000 persones a Cerdanyola". Cayuela també ha valorat "molt positivament els resultats de la nostra organització en el conjunt de Catalunya i de la resta de l'Estat" i ha afegit que això "reflecteix que la ciutadania vol seguir amb polítiques progressistes i anar avançant amb els drets de les persones."

Tanmateix, ha comentat que "no podem estar contents amb la pujada de vots del PP, però veient com anaven les enquestes, cal valorar positivament que la dreta no hagi arribat a la majoria". Ja en clau de pactes, el portaveu de la formació d'esquerres a Cerdanyola ha afirmat que "aquests resultats fan que Yolanda Díaz sigui una peça clau. Ara cal que les forces d'esquerres del conjunt de l'Estat es posin d'acord i conformin un nou govern progressista per als pròxims quatre anys".

Un nou repunt del PP

El tercer partit més votat ha estat el PP, que viu un repunt a la ciutat amb el 14,25% dels vots. Els populars han rebut mil vots més aquest 23J que als comicis municipals. 

També han estat els més votats al conjunt de l'Estat, amb el 32,96% dels vots i aconseguint 136 diputats. I a Catalunya són la sisena força amb el 13,34% dels vots.

La portaveu del PP a Cerdanyola, Anabel Plans, destaca el creixement del partit en vots i en percentatge tant a la ciutat com a Catalunya. "Som optimismes i veiem que el PP a Cerdanyola té una bona acollida i seguirem treballant en el camí d'apropar-nos a la ciutadania i millorar la vida dels ciutadans". La regidora dels populars a l'Ajuntament assegura que aquest augment dels vots els "motiva". En clau estatal, Plans admet que haurien desitjat un millor resultat "per tenir el canvi que necessita Espanya". 

 

ERC perd la meitat dels vots a Cerdanyola

Esquerra Republicana de Catalunya ha sigut la quarta força més votada a Cerdanyola amb el 10.53% dels vots. El partit republicà ha perdut gairebé 3.000 vots respecte les últimes eleccions generals, quan van ser el segon partit més votat a la ciutat. 

Albert Turon, cap de llista de la secció municipal d'ERC a Cerdanyola en les últimes eleccions municipals, ha agraït "a totes les més de 3.000 persones que han votat a ERC a Cerdanyola". En clau estatal el vot, diu, "s'ha polaritzat molt i una part electoral ha pensat que el PSC era la millor opció davant l'amenaça de la dreta".  

Turón ha sentenciat que "tot i que no són els resultats que voldríem, podem estar contents del suport que hem rebut amb les circumstàncies actuals. A Esquerra farem servir aquesta força per defensar els drets i llibertats a nivell de catalunya i per a treballar per les propostes d'esquerres". 

 

Els resultats a Catalunya i a l'Estat

Al conjunt de l'Estat, el PP ha estat el partit més votat amb el 32,90% i obtenint 136 diputats. El PSOE és segon amb 31,77% i 122 diputats. Vox és la tercera força amb el 12,40% i 33 escons, i Sumar és la quarta opció amb el 12,29% dels vots i 31 diputats. La formació d'un govern, però, està pendent dels pactes entre partits perquè cap partit ni cap bloc -PSOE/Sumar o PP/Vox- suma la majoria absoluta. 

 

A Catalunya, el PSC ha estat el partit més votat amb el 34,49% dels vots. Sumar és la segona força amb el 14,03% dels suports, ERC és la tercera (13,17%) i Junts la quarta (11,18%). El PP ha obtingut el 13,32% dels vots, seguit de Vox amb el 7,76% que els permet obtenir dos diputats catalans. En canvi, la CUP es queda sense representació al Congrés dels Diputats. 

 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.