Els pressupostos de la Generalitat preveuen 18M€ per la urbanització del Parc de l'Alba aquest 2024

Si es té en compte la inversió fins al 2027, seran 91,6 milions d'euros els que es destinaran al nou barri de Cerdanyola durant els següents quatre anys

Aquest dimecres 28 de febrer la Generalitat de Catalunya va presentar els Pressupostos Generals pel 2024, que preveuen una inversió de 117,4 milions d'euros al Vallès Occidental. Aquests diners es destinaran, sobretot, a l'àmbit de la salut, a les infraestructures ferroviàries, als equipaments educatius i a la gestió del cicle de l'aigua.

Precisament, la inversió territorial més gran de la comarca se l'emporta la urbanització del Parc de l'Alba a Cerdanyola, on la Generalitat hi destinarà, concretament, 18.797.870,07 euros aquest 2024; i si es té en compte la inversió fins al 2027, seran 91,6 milions d'euros els que es destinaran durant els següents quatre anys. 

En aquest sentit, l'alcalde de Cerdanyola, Carlos Cordón, ja va avançar en una entrevista al TOT Cerdanyola, que "aquest any es preveu tirar endevant el projecte de l’avinguda Universitat, que ha de ser la cremallera entre la ciutat i el Parc de l’Alba".

A partir d’aquí, Cordón va explicar que "caldrà anar delimitant les parcel·les perquè es comenci a construir l’habitatge que ha de respondre a les necessitats dels cerdanyolencs i cerdanyolenques".

D'altra banda, els pressupostos també preveuen una inversió de 254.690,79 euros a l'Escola Serraparera, una remediació del sòl al Centre Direccional de 44.000 euros (però que augmenta a més d'1 milió si es tenen en comte les inversons fins el 2027), i les actuacions al dipòsit Elena per valor de 56.000 euros en els quatre pròxims anys. 

Addicionalment, també es transferiran 162 milions a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), 14,4 milions al Sincrotró ALBA. 

 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.