El preu del lloguer es dispara a Cerdanyola aquest 2023

En els últims 10 anys, el lloguer mitjà al municipi ha augmentat en gairebé 300 euros

El preu del lloguer a Cerdanyola s'ha disparat durant l'últim any i ja supera els 870 euros mensuals. Segons dades de l'Institut Català del Sol del tercer trimestre de 2023, llogar un habitatge a la ciutat costa de mitjana 873,61 euros. Per posar en context aquesta xifra, cal recordar que el salari mínim és de 1.260 euros bruts al mes, mentre que el salari brut mitjà a Catalunya se situa en els 2.345 euros. 

En només un any, el preu del lloguer ha augmentat 80 euros a Cerdanyola. Al tercer trimestre de 2022 es trobava en els 792,62 euros, mentre que aquest 2023 s'ha enfilat fins als 873,61 euros. És un creixement del 10% en només dotze mesos. 

 

Gràfic: Elaboració pròpia. Font: INE

 

Si es compara amb municipis de l'entorn, Cerdanyola es troba per sobre de municipis com Rubí (728 euros), Sabadell (753) o Terrassa (678), però molt per sota de Barcelona (1.171) i Sant Cugat (1.499 euros). 

Si fem una mirada al passat, Cerdanyola ha patit un increment del preu del lloguer desorbitat. En només deu anys, el lloguer mitjà al municipi ha augmentat en gairebé 300 euros, passant de 578 euros a 873 euros.

 

Llei de regulació dels preus del lloguer

Aquest dijous la consellera de Territori, Ester Capella, va assegurar que la Llei de regulació dels preus dels lloguers entrarà en vigor a Catalunya durant el mes de febrer. En aquest sentit, Cerdanyola estaria entre els 140 municipis on s'aplicaria aquesta llei estatal, que està en vigor des del mes de maig del 2023.

Més info: El preu del lloguer a Cerdanyola es podrà limitar a partir del febrer

Amb aquesta llei, el lloguer dels nous contractes no podrà superar el preu del darrer contracte vigent els últims cinc anys, un cop aplicada la clàusula d'actualització anual d'aquell contracte. I, a més, quan es tracti d'un gran tenidor, el lloguer no podrà ser superior a l'Índex de referència del preu de lloguer.

 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.