El radar del tram de l'AP-7 entre Barberà i Santa Perpètua, el que més multa i recapta

El radar situat a aquest tram en sentit Girona, a pocs quilòmetres de Cerdanyola, va recaptar més de 4 milions d'euros en multes el 2023

La Setmana Santa ja està arribant a la seva fi, i a l'operació tornada del pont, el Servei Català de Trànsit (SCT) ha fet públiques les dades de quantes multes va posar el 2023 per sobrepassar la velocitat permesa en vies interurbanes a través d'una petició de transparència del 324.cat.

El rànquing dels radars que més van multar i recaptar l'any passat està liderat pel del tram de l'AP-7 entre Barberà del Vallès i Santa Perpètua de Mogoda, en sentit Girona, prop de Cerdanyola del Vallès. El control va posar 140.357 multes i va recaptar 4,4 milions d'euros. En total, el SCT va interposar 1.140.081 sancions en 2023 i en va recaptar 38, milions d'euros.

 

Dilluns de Pasqua, operació tornada

Més de 245.000 vehicles ja van tornar a l'àrea metropolitana de Barcelona durant el Diumenge de Pasqua en l'operació retorn de Setmana Santa. Concretament, el 41,8% dels 590.000 previstos, segons el Servei Català de Trànsit (SCT). Amb el pronòstic de sol i absència de pluges, l'SCT podrà desplegar aquest Dilluns de Pasqua els carrils addicionals a l'AP-7 i la C-32 per obrir-los en cas de necessitat i congestió de trànsit. Ahir diumenge, la pluja va impedir col·locar aquests carrils addicionals i les principals retencions es van concentrar en diversos trams de l'AP-7 (Llinars del Vallès, Vilafranca del Penedès i Castellbisbal) i a la C-16, on un accident a la Nou de Berguedà va deixar fins a 12 quilòmetres de cua.

 

Màxim pic de trànsit entre les 12 i les 15 hores

"Es preveu que els màxims pics de retencions es produeixin aquest Dilluns de Pasqua entre les 12.00 i les 15.00 hores del migdia", ha comentat el director del Servei Català de Trànsit, Ramon Lamiel, que ha recordat que encara queden per retornar a l'àrea metropolitana de Barcelona un 60% dels 590.000 vehicles previstos. 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.