Serraperera i el Turonet han estat els primers en celebrar les festes majors de barri

Al llarg del cap de setmana el veïnat ha pogut gaudir de les festes d'aquests dos barris de Cerdanyola

Amb l’arribada del mes de juny i després de la Festa Major del Roser de maig, arriben les festes veïnals en els barris de Cerdanyola.

Cada cap de setmana del mes de juny, les festes populars marcaran el calendari lúdic local. El primer cap de setmana de juny ha estat per als barris de Serraperera i del Turonet.

Serraperera

L’entitat veïnal de Serraperera, Cerdanyola 2000 i Can Serra ha organitzat, com cada any, la seva Festa Major a la plaça Universal, al davant del Centre Cívic Serraperera. Aquest divendres 31 de maig ja va començar la festa amb l’avís d’inici de la festa i el ball popular amb el duet Txus i Núria.

El dissabte 1 de juny a la tarda va ser el torn d'una mostra de dansa del centre cívic i a la nit estava previst una revetlla amb ball popular a càrrec de l’Orquestra Loren.

Aquesta revetlla, degut a la tempesta que va caure al vespre al Vallès Occidental, "va haver de ser suspesa amb molta llàstima perquè l'orquetra era molt bona", comentava la Mane Hernández (presidenta de l'entitat veïnal de Serraperera) en declaracions al TOT. Tot i així, les activitats de la tarda "si es van poder fer. El temps ho va permetre", afegeix. 

En el cas d'aquest diumenge, el darrer dia de la festa, el temps ha permès dur a terme totes les activitats programades. Al matí, ha estat el torn d'una actuació d'animació infantil i la paella gegant popular que ha comptat amb unes 500 persones, segons xifres de l'entitat. 

A la tarda, per tancar aquestes festes, ha estat el torn d'actuacions variades (com per exemple, flamenc) de les activitats realitzades al centre cívic.

Festes barri Serraperera 2024. FOTO: Marc Mata

Festes barri Serraperera 2024. FOTO: Marc Mata

 

Turonet

En el cas del barri del Turonet el temps si ha acompanyat i no ha obligat a suspendre cap de les activitats previstes en el programa festiu que es va iniciar aquest dissabte 1 de juny.

La festa va començar amb un espectacle infantil a càrrec de l’actuació dels Més tomàquet que es va dur a terme a la tarda. 

Paella Popular barri Turonet 2024. FOTO: Marc Mata

Paella Popular barri Turonet 2024. FOTO: Marc Mata

La festa també acabava aquest diumenge, a partir de les 13h ha tingut lloc un dels clàssics del programa festiu: la paella popular que ha comptat amb unes 300 persones repartides en 11 taules i després ball amb el duet Zenit.

Abans, l'associació ha volgut retre homenatge a Antonio Manrubia, veí del barri. "L'hem nomenat president honorific com es mereixia, hem donat una placa a la seva dona i hem fet una altra per poder-la tenir a la nostra associació. Era un amic del barri.", explicava Pilar Valero (presidenta de l'associació del barri del Turonet)

Dates de les pròximes Festes de barri

  • Canaletes: 7 al 9 de juny
  • Sot de Can Xarau: 15 i 16 de juny
  • Banús-Bonasort: 21 al 24 de juny
  • Can Xarau: 22, 23 i 24 de juny
  • Montflorit: 19 al 21 de juliol

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.