10 estudiants de l’Institut Banús viatgen a Polònia amb la beca Erasmus+

Els estudiants de l'Institut Banús han treballat amb alumnes polonesos gràcies a la beca Erasmus+

Deu alumnes de Batxillerat de l'Institut Banús han viatjat a Polònia aquest mes de juliol gràcies a la beca Erasmus+. Allà, els estudiants cerdanyolencs han participat al projecte Our future in our hands per detectar i proposar solucions de problemes a la ciutat.

El grup d'alumnes va viatjar el 2 de juliol a Polònia i va conviure amb deu estudiants polonesos amb els quals van dur a terme el projecte. El projecte anomenat Our future in our hands va començar al 2019, però degut a la pandèmia es va endarrerir dos anys. L’objectiu principal era detectar els problemes de les seves respectives ciutats i plantejar possibles solucions.

 

Al llarg de la setmana van estar treballant per grups en diferents propostes que es van presentar a la plaça de l’ajuntament de Chórzow, el poble dels estudiants polonesos de l’institut IV Liceum MS Curie.

Des de l'institut destaquen que ha estat una bona oportunitat per a les 24 persones que van conviure "per poder conèixer i descobrir la cultura i l’idioma dels nostres països respectius". Durant el temps lliure van aprofitar per descobrir diferents racons del país com Korbielów (on van estar allotjats cinc dies), la ciutat de Żywiec i els seus voltants, Chorzów, Katowice i Krakòvia. "Però sense cap dubte el que més ens va impactar va ser la visita a Auschwitz. Allà vàrem poder veure i conèixer la cruesa del lloc i commoure`ns amb part de la història europea", assenyalen des de l'Institut Banús.