9.540 alumnes comencen el curs 2021-22 a Cerdanyola

El curs escolar torna a estar marcat per la COVID-19 i les mesures de prevenció

El curs escolar comença aquest 13 de setembre a Cerdanyola del Vallès i a tot Catalunya. A la ciutat, 9.540 infants i joves d’entre 3 i 17 anys, inicien el curs als centres educatius en un curs que encara està marcat per la pandèmia.

 

Més info: Comença el segon curs escolar convivint amb la pandèmia

L'Ajuntament ha informat que el curs escolar 2021-22 comença "amb tota la normalitat que han permès les mesures adoptades per prevenir la COVID-19 i a les que de mica en mica la comunitat educativa s’adaptarà".
489 infants van començar el curs fa uns dies a les escoles bressol i llars d’infants. 5.045 alumnes ho fan a les escoles d’infantil i primària, 4.280 joves ho fan als instituts i 215 nens i nenes comencen el curs en centres d’educació especial.

Igual que el curs passat, en base a les indicacions publicades pel Departament d'Educació en data 30 d'agost de 2021 en el "Pla d'actuació per al curs 2021-2022 per a centres educatius en el marc de la pandèmia per covid-19", cada centre ha hagut de preparar un pla d’obertura, en el que s’explica l’organització que s’ha decidit. "Abans de començar el curs les famílies han rebut tota la informació específica per part de l’escola o institut", destaca el consistori. Els plans d’organització de cada centre es poden consultar a les respectives pàgines web.

El 61,3% de l'alumnat, als centres públics

Més del 60% dels alumnes matriculats a la ciutat a escoles bressol, educació infantil, educació primària i secundària estudiaran a centres públics. El 32% del total d'alumnes ho faran en centres concertats, mentre que el 6,4% estudiarà a centres privats

Pel que fa als centres d'educació especial, hi ha 215 alumnes matriculats. Quant a l'escola d'adults l'Alzina, hi estudiaran 352 persones i als Cicles Formatius de Grau Superior s'hi han matriculat 380. 

 

 

Quines novetats hi ha en les mesures per la COVID-19?

Les principals novetats respecte al curs passat són:

  • Al pati, dins del mateix grup de convivència estable, no cal dur la mascareta.
  • Les famílies podran entrar als centres mantenint totes les mesures sanitàries: si l'entrada al centre es fa pel pati l'alumnat podrà ser acompanyat per part de la família; es permet l’adaptació a l’educació infantil; i les reunions amb les famílies seran preferiblement virtuals –tot i que segons el context es pot valorar format híbrid amb totes les garanties-.
  • Es recomana iniciar les extraescolars a l’octubre, amb recomanació de 10 alumnes per grup i màxim de 15 si l’espai permet mantenir les distàncies de seguretat.
  • Les festes escolars es podran fer amb presència de les famílies sempre en espais exteriors, sense aglomeracions i amb distància, mascareta i recomanació que les persones estiguin vacunades. Aquestes mesures seran d’aplicació tot el primer trimestre del curs, fins Nadal i posteriorment es valoraran noves mesures en funció de l’evolució de la pandèmia i del calendari de vacunació.

L'Ajuntament ha explicat que, seguint les indicacions publicades pel Departament d’Educació, aquest curs hi ha variacions pel que fa a l’ús del gel hidroalcohòlic (a partir d’ara, només per al personal de l’escola) i als protocols de neteja (que tornen a la situació prepandèmia). Els centres rebran la dotació de gel hidroalcohòlic per al seu personal per part de les administracions titulars: l’Ajuntament en el cas de l’Escola Municipal La Sínia i Aulos, i el Departament en la resta de centres públics.

"D'altra banda, no es continuarà subministrant als centres solució desinfectant de superfícies ni hi haurà personal de neteja extra, atès que els protocols tornen a ser els anteriors a la pandèmia, amb neteja i desinfecció en acabar la jornada escolar", expliquen. A les escoles bressol municipals les mesures de protecció van a càrrec de l’empresa que les gestiona, Progess SL, sota la supervisió del servei d’educació de l’Ajuntament.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.