Més de 1.100 persones confinades a les escoles de Cerdanyola

El repunt de casos positius per Covid-19 també afecta els centres educatius, amb 880 contagis

Els centres educatius afronten també una nova onada de contagis en la represa de les classes després de les festes de Nadal. A Cerdanyola del Vallès, hi ha 1.106 persones dels centres confinades (alumnat, professorat o altres treballadors) en data del 19 de gener. Segons dades del Departament d'Educació, el 79% de les persones confinades és un cas positiu, arribant als 880.

Tots els centres educatius cerdanyolencs es mantenen oberts i sense grups sencers confinats. Educació informa dels casos positius i confinaments a un total de 36 escoles, instituts, escoles bressol, llar d'infants, centres de formació de caràcter públic, concertat i privat. També s'hi inclou l'Escola de Música Aulos i no es comptabilitzen els casos de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB).

La incidència de casos actual als centres educatius supera la de les setmanes prèvies a les festes nadalenques. Tot i això, el protocol per gestionar els casos positius ha variat en alguns aspectes. Des que van començar de nou les classes, s'han eliminat els confinats grupals i només caldrà que tota la classe faci quarantena si apareixen cinc o més casos -o el 20% del grup- positius en una mateixa aula. A més a més, l'alumnat d'infantil i primària tindrà accés a test d'antígens gratuïts a les farmàcies, i als CAP en el cas d'infantil. Els centres informaran les famílies dels passos a seguir en cada cas.

Pel que fa als alumnes d'ESO, Batxillerat i centres d'educació especial no cal que facin quarantena si estan vacunats amb la pauta completa, o si han passat la Covid-19 durant els últims tres mesos. L'alumnat vacunat també tindrà accés a una prova d'antígens gratuïta a la farmàcia. En canvi, els alumnes no vacunats han de fer quarantena si hi ha un positiu a la seva classe i no se'ls farà prova gratuïta.

Consulta el procol Covid-19 dels centres educatius.

 

1.700 casos setmanals a Cerdanyola

A tota la ciutat, s'han registrat nous rècords de contagis. Entre el 9 i el 15 de gener s'han detectat 1.706 nous positius de Covid-19 a Cerdanyola. Això fa pujar el risc de rebrot fins als 6.826 punts, el nivell més alta de tota la pandèmia. Segons dades de Salut, el nombre de cerdanyolencs hospitalitzats és de 18 persones: una de la franja de 30-39 anys, 2 de 50-59, 4 de 60-69, 4 de 70-79, 4 de 80-89 i 3 de més de 90 anys.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.