L'11a edició de la Tardor Solidària organitza activitats sobre Drets Humans

Les activitats comencen el 5 de novembre i finalitzen el 20 de desembre

Torna novament la Tardor Solidària “Tots els mons al MAC”, que enguany arriba a la 11a edició, amb un programa que compta diverses activitats artístiques envers els Drets Humans; des d’exposicions fins a col·loquis, cinema i teatre. S'hi tractaran temes com els drets sexuals i reproductius, la pau, la diversitat cultural, el racisme i la cooperació internacional. Les activitats s'allarguen fins el mes de desembre. 

Poesia teatralitzada

El tret de sortida de la Tardor Solidària serà el dia 5 de novembre a les 11:30 h al Museu d’Art de Cerdanyola. L’acte consistirà en la lectura teatralitzada de l’adaptació poètica realitzada per Joan Oliver de Pregària de guerra, obra de l’autor Mark Twain, a càrrec de la Universitat Internacional de la Pau. A continuació, es farà un vermut-col·loqui impulsat per les entitats del Consell de Solidaritat i Cooperació i dinamitzat per Neus Sotomayor, presidenta de la Universitat Internacional de la Pau.

L’Associació per al Desenvolupament de la Infància en Àfrica (ADIA), que també forma part de l’esmentat consell, participarà en el col·loqui amb la lectura d'un poema d'en Alemu Tebeje, escriptor i activista de drets humans.

Trencant fronteres Internes

L'Institut de les Desigualtats organitza ente el 15 de novembre  i el 15 desembre una mostra comissariada per la Plataforma Fruita amb Justícia Social a la Biblioteca Central. Presenta els retrats de la fotoperiodista Mireia Comas i els testimonis de disset temporeres a Lleida.

Un dia quotidià a la regió de Tigray, Etiòpia

L'Associació per al Desenvolupament de la Infància d’Àfrica organitza entre el 13 d’octubre  i el 13 de novembre una exposició fotogràfica que presenta la trajectòria dels diversos projectes desenvolupats al llarg de més de dues dècades i la vida quotidiana d’una població de la banya d’Àfrica. Etiòpia: la regió de Tigray.

Taller familiar de Còmic i DDHH

Creu Roja també dona suport a la Tardor Solidària amb un taller de còmic que es farà el 16 de desembre a les 18 h. Tott aprenent el llenguatge del còmic i les seves tècniques d’elaboració, es reflexiona sobre les accions que es poden portar a terme des de l’àmbit local per tal d’assolir els Objectius de Desenvolupament Sostenible

Descobrint Burkina Faso

L'Associació Coordinadora d’Ajuda Unida (ACAU) acull el 20 de desembre a les 18 h un presentació de llibre. L’escriptora Conxita Tarruel presentarà  el seu llibre Lakora i el Griot, el qual recull els seus relats dels viatges que va fer a Benín i a Burkina Faso entre el 2017 i el 2019. A continuació, Mercè Burguès, vocal de cooperació internacional d’ACAU, presentarà l’entitat i els 25 d’anys d’ACAU a Burkina Faso.

En aquest enllaç es pot consulat el programa. 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.