20 empreses de tot el món participen a la jornada dedicada als materials reciclables a Sincrotó ALBA

En col·laboració amb el projecte europeu ReMade@ARI, ofereixen accés a infraestructures de recerca avançada a les empreses que afronten els reptes de l’economia circular

Unes 45 persones de 20 empreses van visitar el Sincrotró ALBA el divendres 9 de juny per a participar en una jornada en què van poder conèixer de primera mà com les tècniques de sincrotró s’utilitzen per a investigar i desenvolupar materials químics reciclables, així com metalls, plàstics, catalitzadors, pigments, entre d’altres, per impulsar la innovació en la indústria.

En col·laboració amb el projecte europeu ReMade@ARI, ofereixen accés a infraestructures de recerca avançada a les empreses que afronten els reptes de l’economia circular. Abans de visitar les instal·lacions, els assistents van poder conèixer en detall i de la mà del personal científic de l’Oficina Industrial del Sincrotró ALBA, el seu llistat de serveis per a la indústriacom accedir-hi i finalment, les oportunitats de finançament per indústries disponibles en el projecte ReMade@ARI.

La directora del Sincrotró ALBA, Caterina Biscari, va ser l’encarregada d’obrir l’esdeveniment, fent una breu descripció de la situació actual i la futura renovació de la instal·lació, que permetrà oferir millors serveis.

Les xerrades tècniques van començar amb el responsable de l’Oficina Industrial d’ALBA, Alejandro Sánchez, qui va explicar què és un sincrotró i per a què serveix. Un sincrotró es tracta d'un tipus d'accelarador de partícules circular en què el camp magnètic i el camp elèctric estan sincronitzats de forma precisa amb les partícules en moviment.

Seguidament, vàries ponències del personal científic d’ALBA van mostrar els avantatges que les tècniques de sincrotró porten a la indústria; i experts industrials d’empreses van presentar les seves darreres investigacions i avenços, amb un enfocament en l’aplicació pràctica i les possibles solucions pels reptes actuals en la indústria.

L'Oficina Industrial del Sincrotró ALBA organitza periòdicament trobades d'aquest tipus amb sectors industrials diversos per donar a conèixer les seves tècniques d'anàlisi. ALBA acull experiments amb empreses des de l'inici de la seva operació el 2012. Ha donat servei a més de 75 empreses diferents, procedents de sectors com el farmacèutic, químic, ciments, materials avançats, nanotecnologia o nanoelectrònica, entre d'altres.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.