El 20% de la població de Cerdanyola ja ha rebut la tercera dosi de la vacuna contra la Covid-19

El dimecres 15 ha començat la vacunació dels infants d'entre 5 i 11 anys

Més del 20% de la població de Cerdanyola del Vallès ja compta amb la dosi de reforç de la vacuna contra la Covid-19. Tot plegat, quan el risc de rebrot se situa en els 718 punts amb 159 casos positius l'última setmana comptabilitzada (del 5 a l'11 de desembre).

Baixada i pujada de contagis

Des de finals de novembre s'estava vivint una millora de la incidència de la pandèmia a Cerdanyola. Els contagis van baixar i també es van acabar les quarantenes dels brots a algunes escoles. El 6 de desembre, però, va tornar a pujar el nombre de contagis amb una mitjana d'edat més alta. Setmanes anteriors, estava al voltant dels 30 anys, ara ha pujat als 40 anys.

De fet, els més afectats pels nous contagis continuen sent els menors de 50 anys, representant el 69% dels contagis de l'última setmana. La franja de 40 a 49 anys és la que acumula més contagis, sent el 30% dels nous positius. Mentre ha pujat l'afectació d'aquest col·lectiu, ha baixat entre els menors de 20 anys.

 

 

Menys incidència a les escoles

Després dels brots escolars de les darreres setmanes a Cerdanyola, actualment són pocs els centres educatius que no tenen cap persona confinada. Tot i això, no s'arriben als centenars que hi havia fa dies. L'escola amb més persones confinades no supera la seixantena, entre les quals hi ha una dotzena de casos positius.

A Cerdanyola no es registra una defunció causada per la Covid-19 des del 21 de setembre.

Poques hospitalitzacions

Pel que fa a la incidència hospitalària entre el veïnat de Cerdanyola, a hores d'ara hi ha dues persones ingressades. Segons dades del Departament de Salut, el mes de desembre va començar amb tres cerdanyolencs hospitalitzats. El dia 2 d'aquest mes, dues persones van rebre l'alta, i el dia 10 una persona va ser ingressada. A Cerdanyola no es registra una defunció causada per la Covid-19 des del 21 de setembre d'aquest any.

Avança la vacunació

Aquest dimecres 15 de desembre ha començat la vacunació dels infants d'entre 5 i 11 anys i Salut encara no disposa de dades al respecte. La campanya de vacunació pediàtrica ha arrencat amb 71.000 peticions de cita prèvia, segons va explicar la cap del Servei de Medicina Preventiva de la Subdirecció General de Promoció de la Salut, Montserrat Martínez, a Catalunya Ràdio.Mentrestant, també avancen diferents fases de vacunació. Per una banda, els penúltims en sumar-se a la vacunació -la franja d'entre 12 i 19 anys- ja ha superat el 80% de vacunats amb la pauta completa. En total, el 88,4% de la població de Cerdanyola major de 12 anys ja té la pauta completa.

L'administració de les terceres dosis, o dosis de reforç tampoc s'atura. El 20,6% de la població cerdanyolenca major de 12 anys ja l'ha rebut. La franja d'edat amb més terceres dosis és el col·lectiu de gent més gran de 80 anys, amb el 80,5% de vacunats. El grup d'entre 70 i 79 es troba en el 69%, mentre que els que tenen entre 60 i 69 no arriben al 45%. La Comissió de Salut Pública estudiarà aquest dijous si amplia la tercera dosi de la vacuna contra la covid-19 a la franja d'edat dels 50 als 59 anys, segons ha confirmat aquest dimecres la ministra de Sanitat, Carolina Darias.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.