La 26a Setmana de la Ciència arriba a la Biblioteca Central

La Bliblioteca Central programa del 16 al 30 de novembre 4 activitats per a apropar la ciència i la tecnologia a la ciutadania

La Biblioteca Central participarà en la 26a Setmana de la Ciència organitzant activitats de difusió de la ciència del 16 al 30 de novembre. L'activitat s’adreça a un públic divers depenent del taller, i té com a objectius fonamentals apropar la ciència i la tecnologia a la ciutadania i fomentar les vocacions científiques entre els més joves. Enguany la Setmana de la Ciència se centrarà en el tema de la sostenibilitat.

Casi 2 milions de participants fins ara

La Setmana de la Ciència (SC) és una iniciativa organitzada per la Fundació Catalana per la Recerca i la Innovació que, des de 1996, ofereix cada any ampli ventall de prop de 500 activitats multidisciplinàries de disseminació cientificotecnològica arreu Catalunya. 

Durant la trajectòria de la Setmana de la Ciència, prop d'1.800.000 persones han participat de les conferències i taules rodones, jornades de portes obertes a centres de recerca i museus, cursos i tallers i exposicions, totes elles activitats gratuïtes. 

La Setmana de la Ciència compta amb el suport del Departament d’Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya, mitjançant la Secretaria d’Universitats i Recerca, i la col·laboració de més de 100 entitats, entre elles les 12 universitats catalanes.

 

16 de novembre

Iniciació a la Impressió 3D

Es tracta d'un taller de disseny a càrrec d'Edukem-nos orientat a la impressió 3D per a joves en què exploraran les possibilitats d’aquesta tecnologia. També s’introduirà als assistents al modelatge 3D mitjançant programari gratuït de la prestigiosa companyia Autodesk.

A través de diferents mètodes i propostes, els assistents aprendran diferents maneres de dissenyar i prototipar els seus propis models, tot capacitant-los en l’ús d’eines i recursos lliures amb què podran seguir aprenent autònomament un cop acabat el taller.

L'activitat es recomana per a majors de 16 anys, i tindrà lloc a la sala ISC2 de la Biblioteca de 18 a 20 h. L'aforament serà limitat i caldrà fer inscripció prèvia a partir del 2 de novembre al web de la BCC.

 

24 de novembre

Càpsula TIC

Començar a navegar per la xarxa

Aquest taller a càrrec de la Fundació Pere Tarrés es recomana per a adults i tindrà lloc a la sala multimèdia de la Biblioteca de 10 a 12 h. L'aforament serà limitat i caldrà fer inscripció prèvia a partir del 10 de novembre al web de la BCC.

 

25 de novembre

Taller de cuina experimental

Cuinem amb la ciència

Aquest taller a càrrec d'Explorium es recomana per a joves i adults, i tindrà lloc a la sala Enric Granados de la Biblioteca de 18 a 19.30 h. L'aforament serà limitat i caldrà fer inscripció prèvia a partir del 10 de novembre al web de la BCC.

 

30 de novembre

Mesurem la qualitat del nostre aire

Aquest taller a càrrec d'Roger Curcoll s'emmarca dins del programa ISC2 i es recomana per a joves i adults. Tindrà lloc a la sala Enric Granados de la Biblioteca a les 18.30 h. L'aforament serà limitat i caldrà fer inscripció prèvia a partir del 16 de novembre al web de la BCC.

 

A banda d’aquestes activitats, diversos centres de la UAB organitzaran activitats en el marc de la Setmana de la Ciència. Es poden consultar al web de la setmana de la ciència.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.