La 2a Nit Solidària recapta més de 10.000 euros

El Doctor Joaquim Serrahima, Montse González i Victòria Drappé van ser els tres protagonistes de la 2a Nit Solidària

El Doctor Joaquim Serrahima (Fundació Catalonia), Montse González (Col·legi Montserrat) i Victòria Drappé (Adia), van ser els tres protagonistes de la 2a Nit Solidària. El Rotary Club va reconèixer la tasca solidària dels tres cerdanyolencs. Durant la vetllada, celebrada el 25 d'octubre, es van recaptar 10.400 euros - faltarà sumar la recaptació de la copa solidària - que es destinaran a tres entitats de Cerdanyola: FADAM, l'Associació Josep Marcet i Adia.

PA252457

Representants de FADAM, l'Associació Josep Marcet i Adia. | FOTO: Mónica García


A la Nit Solidària van assistir 240 persones , entre els quals hi havia representants d'entitat solidàries i de caràcter social, esportives, empreses i grups polítics. Davant d'aquesta barreja de personalitats, el Rotary Club va voler fer tres reconeixements a la feina de persones vinculades a l'àmbit de la solidaritat.

En l'inici de la vetllada, el president del Rotary Club de Cerdanyola, Joan Alfonso, va destacar els objectius de la Nit Solidària: "Donar a conèixer les entitats i dotar-los de recursos econòmics". Alfonso també ha explicat als assistents la tasca del Rotary Club: "El Rotary fa 115 anys que existeix internacionalment. Units impulsem canvis per millorar la qualitat de vida de la nostra ciutat". El president del Rotary cerdanyolenc també ha explicat els reptes que es marca el club per a aquest any: "El pròxim mes entregarem la Beca Rotary a l'emprenedoria, en el mes de març farem una ruta solidària i, a més, ens volem centrar a ubicar a Cerdanyola el primer hospital de malalties minoritàries a Espanya".

La regidora de Cooperació i Solidaritat a l'Ajuntament de Cerdanyola, Carme Arché, va agrair la tasca de les entitats i va destacar el treball diari de les organitzacions solidàries. "Compteu amb el suport de l'Ajuntament", va assenyalar.


Reconeixements a la tasca solidària


El primer reconeixement, de l'àmbit de les malalties, va ser per al Doctor Joaquim Serrahima. En el mateix àmbit, es va anunciar que la fundació FADAM, representada per Antonio Manzanares, rebrà una part de la recaptació de diners que es faci durant la Nit Solidària.

IMG 8049

Joaquim Serrahima recull la placa de reconeixement. | FOTO: Mónica García


El segon reconeixement, aquest cop en l'àmbit social, va ser per a Montse González, directora del Col·legi Montserrat, qui va pujar a l'escenari acompanyada d'un grup d'alumnes del centre cerdanyolenc. A més, també en l'àmbit social, es va anunciar que l'associació Josep Marcet rebrà un dels premis econòmics de la nit.

IMG 8063

Montse González, acompanyada d'alumnes del Col·legi Montserrat. | FOTO: Mónica García


El tercer i últim reconeixement, en l'àmbit de la cooperació, va ser per a Victòria Drappé, de l'ONG cerdanyolenca Adia. Per arrodonir la nit de l'ONG, amb 22 anys d'història, es va anunciar que Adia rebrà un dels premis econòmics de la vetllada.

IMG 8081

Victòria Drappé en el moment del seu reconeixement a la Nit Solidària. | FOTO: Mónica García



Projectes solidaris de 2018


Per una altra banda, les entitats que van rebre la recaptació solidària de la iniciativa del Rotary l'any 2018 van explicar en quins projectes han invertit els diners rebuts. Des de l'Associació de Familiars i Malalts d'Alzheimer, Carme Canalejo va explicar que havien dedicat el premi econòmic: "Hem dedicat els diners a una prova a fer motivació cognitiva de malalts que no es poden desplaçar a l'associació".

En l'àmbit social dels reconeixements, es va anunciar que a partir del pròxim any, el premi Josep Rosell, vinculat a l'Associació de Persones Amigues del Mossèn Rosell, passarà a entregar-se dins la Nit Solidària. Eduard Lluís, representant de l'associació va explicar que aquesta serà una forma d'unificar ambdós reconeixements del treball solidari a Cerdanyola. El Menjador Solidari que gestiona l'associació va rebre el premi econòmic de la Nit Solidària de 2018. Eduard Lluís ha explicat que han dedicat els diners a renovar la infraestructura del menjador.

L'any 2018, Càritas de la Parròquia de Sant Martí també va rebre un premi amb dotació econòmica. El mossèn Joan Carles Montserrat va explicar que havien destinat els diners a "ajudar a fer front a les despeses d'adequació i millora de les instal·lacions del Rebost Solidari".

L'alcalde de Cerdanyola, Carlos Cordón, va cloure l'entrega de premis posant en relleu la feina diària de les entitats solidàries. "Estem amb vosaltres", va dir Cordón, qui va assegurar que la feina de les entitats "és molt important per a la ciutat". Tot seguit, es va fer el sorteig de productes cedits per les empreses participants en la nit Solidària. Entre els premis hi havia lots de productes diversos, un sofà, entrades pel museu del FC Barcelona