350.000 vehicles sortiran de l'Àrea Metropolitana entre divendres i dissabte

El Servei Català de Trànsit demana la màxima precaució en els desplaçaments amb motiu de la festivitat del 15 d'agost

El Servei Català de Trànsit (SCT), en col·laboració amb el cos dels Mossos d’Esquadra, posa en marxa un dispositiu especial de trànsit per als propers dies, amb motiu de la festivitat de l’Assumpció de dimarts 15 d’agost.

En l’operació sortida, que s’inicia a les 15 h de divendres i finalitzarà a les 15 h de dissabte, es preveu el desplaçament per carretera de 350.000 vehicles des de l’àrea metropolitana de Barcelona. Pel que fa al retorn, entre les 12 i les 24 h de dimarts, es mobilitzaran un total de 200.000 vehicles.

Tot i que inicialment no es preveu un gruix de trànsit molt elevat, més propi dels caps de setmana de juliol, Trànsit demana extremar la prudència en tots els desplaçaments, ja siguin de llarg o de curt recorregut.

En aquest sentit, l'SCT recorda la importància d’utilitzar els sistemes de seguretat passiva; de no manipular el telèfon mòbil ni altres dispositius electrònics per evitar distraccions; de respectar els límits de velocitat, i de no combinar l’alcohol o altres drogues i la conducció. A més, insisteixen en la necessitat de revisar el vehicle abans de sortir a la carretera, ja que amb un bon manteniment s’eviten incidències durant la circulació.

 

96 persones han perdut la vida a les carreteres catalanes aquest 2023

Enguany, 96 persones han perdut la vida a les carreteres catalanes. D’aquestes 96 víctimes mortals, 19 al juliol i 5 en el que portem d’agost. A més, convé destacar que de les 96 víctimes mortals, 32 persones eren motoristes (el 33,3% del total de persones mortes). Davant d’això, el Servei Català de Trànsit demana als motoristes més percepció del risc i consciència de la seva fragilitat, i a la resta d’usuaris respecte i actituds de protecció per reduir les víctimes d’aquest col·lectiu vulnerable.

Des de les 15 hores del divendres dia 11 d’agost fins a les 23.59 hores del dimarts dia 15 d’agost del 2022 (5 dies), s’establiran tant en les vies de màxima mobilitat, com en vies secundàries i allà on es preveu més circulació, un total de 1.091 controls de Mossos d’Esquadra amb la participació de 1.281 efectius de trànsit.

Els controls seran els següents:

- 315 controls d’alcoholèmia i drogues

- 167 controls de seguretat passiva

- 156 controls de PREMOT (motocicletes)

- 207 controls de distraccions

- 159 controls de velocitat

- 87 controls de transports

Des de Trànsit també faran tasques d’informació, vigilància, inspecció i el seguiment de la circulació sobre la xarxa viària durant tot el cap de setmana amb motiu de l’adopció de mesures especials, la celebració d’esdeveniments extraordinaris i l'estat del trànsit mitjançant l’ús dels mitjans aeris de l’SCT: helicòpter, avió bimotor i drons.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.