5 muntanyes que no et pots perdre a tocar de Cerdanyola

La província de Barcelona compta amb diferents muntanyes de fàcil ascensió, ideals per a fer una excursió en família o amics durant les vacances

Cerdanyola del Vallès està situada a prop de la platja i a prop de la muntanya, dues opcions oposades però igualment ideals per a fer plans i escapades durant les vacances d'estiu. Per aquells que són més de muntanya, la província de Barcelona compta amb diferents espais no excessivament alts, amb cims de fàcil accés o per a tots els públics. Aquestes són 5 muntanyes pròximes a Cerdanyola que compleixen aquestes característiques.

El Tibidabo

És un dels cims més pròxims a Cerdanyola. El Tibidabo, amb més de 500 metres d'altitud sobre el nivell del mar, és el cim més alt del Parc Natural de Collserola. La també coneguda com a Muntanya Màgica és un dels miradors més privilegiats des d'on contemplar la immensitat de la ciutat de Barcelona amb vistes del mar i a l'entorn natural.

S'hi pot arribar directament a peu sortint des de l'entrada cerdanyolenca de Collserola, en un trajecte d'aproximadament dues hores i mitja.

El cim del Tibidabo. FOTO: Haidy Blanch

El cim del Tibidabo. FOTO: Haidy Blanch

La Mola

Encabida en la comarca del Vallès Occidental, La Mola és el punt més alt -1.104 m- de la serra de Sant Llorenç del Munt, i el seu pic es pot observar des d'algunes zones de Cerdanyola. Al cim s’hi troba el Monestir romànic de Sant Llorenç del Munt. La seva ascensió és pot fer per diversos punts: el Coll d’Estenalles, Can Robert, Castellar del Vallès... És un cim molt concorregut. Amb cotxe s'hi arriba en 50 minuts aproximadament. 

La Mola, des dels peus de la muntanya. FOTO: Cedida

La Mola, des dels peus de la muntanya. FOTO: Cedida

La Bauma de Can Solà

A les afores del Parc Natural del la Muntanya de Montserrat, a la població de El Bruc, es troba aquest indret tranquil i perfecte per a fer senderisme en família. Es pot fer una ruta circular d'aproximadament 1,5 km de dificultat tècnica fàcil fins arribar a una cova i a la Riera de Pierol. A més, als voltants hi ha una hípica per a acabar d'endinsar-se en un entorn natural. 

La cova de la Bauma de Can Solà, a el Bruc. FOTO: Google Maps

La cova de la Bauma de Can Solà, a el Bruc. FOTO: Google Maps


La Morella

La Morella, 593 m., és el cim més alt del Massís del Garraf, a la comarca del Baix Llobregat. És l’inici d’aquest itinerari de vuit muntanyes que us proposem per adquirir experiència i esdevenir uns apassionats de la muntanya. 

L’ascensió a La Morella es fa seguint les marques del GR-92, Sender del Mediterrani, amb inici a la població de Begues, i retorn pel mateix punt. Hi ha d’altres rutes alternatives. Pel camí us trobareu La Pleta, el centre d’informació del Parc del Garraf, que val la pena visitar.

Imatge del cim de la Morella. FOTO: Cedida

Imatge del cim de la Morella. FOTO: Cedida

Matagalls

El Matagalls, 1.698 m., es troba al Massís del Montseny, situat entre els comarques d’Osona i el Vallès Oriental. Es pot arribar al cim per diversos punts, però les rutes més clàssiques són l’accés des de Coll Formic, ascensió més curta i fàcil, pel cantó oest;  o bé des del Coll de Sant Marçal, pel vessant est.

El cim del Matagalls. FOTO: Cedida

El cim del Matagalls. FOTO: Cedida

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.

Més informació