5 muntanyes per fer cim sense dificultat a prop de Cerdanyola

La província de Barcelona compta amb diferents muntanyes de fàcil ascensió, ideals per fer una excursió amb la família o els amics durant les vacances

Cerdanyola és a prop de la platja i a prop de la muntanya, ideal per poder fer plans durant les vacances d'estiu i fer escapades d'un dia. La província de Barcelona compta amb diferents muntanyes ideals per a aquests plans: no són excessivament altes i els seus cims són de fàcil accés. Això vol dir que poden pujar-se fent una excursió amb els amics i, inclús, amb la família. Aquestes són 5 muntanyes pròximes a Cerdanyola que compleixen aquestes característiques.

El Tibidabo

És un dels cims més pròxims a Cerdanyola. El Tibidabo, amb més de 500 metres d'altitud sobre el nivell del mar, és el cim més alt del parc natural de Collserola. Aquest fet fa de la muntanya, també coneguda com la Muntanya Màgica, un dels miradors més privilegiats des d'on es pot contemplar la majestuositat de tota la ciutat de Barcelona i gaudir d'unes impressionants vistes del mar i l'entorn natural.

S'hi pot arribar directament a peu, sortint des de Cerdanyola. Un trajecte que dura aproximadament dues hores i mitja.

El cim del Tibidabo. FOTO: Haidy Blanch

El cim del Tibidabo. FOTO: Haidy Blanch

La Mola

Situada a la comarca del  Vallès Occidental,  La Mola és el punt més alt, 1.104 m., de la serra de Sant Llorenç del Munt. Al cim s’hi troba el Monestir romànic de Sant Llorenç del Munt. La seva ascensió és pot fer per diversos punts: el Coll d’Estenalles, Can Robert, Castellar del Vallès... És un cim molt concorregut. Amb cotxe s'hi arriba amb menys d'una hora de trajecte.

La Mola, des dels peus de la muntanya. FOTO: Cedida

La Mola, des dels peus de la muntanya. FOTO: Cedida

La Morella

La Morella, 593 m., és el cim més alt del Massís del Garraf, a la comarca del Baix Llobregat. És l’inici d’aquest itinerari de vuit muntanyes que us proposem per adquirir experiència i esdevenir uns apassionats de la muntanya. 

L’ascensió a La Morella es fa seguint les marques del GR-92, Sender del Mediterrani, amb inici a la població de Begues, i retorn pel mateix punt. Hi ha d’altres rutes alternatives. Pel camí us trobareu La Pleta, el centre d’informació del Parc del Garraf, que val la pena visitar.

Imatge del cim de la Morella. FOTO: Cedida

Imatge del cim de la Morella. FOTO: Cedida

Matagalls

El Matagalls, 1.698 m., es troba al Massís del Montseny, situat entre els comarques d’Osona i el Vallès Oriental. Es pot arribar al cim per diversos punts, però les rutes més clàssiques són l’accés des de Coll Formic, ascensió més curta i fàcil, pel cantó oest;  o bé des del Coll de Sant Marçal, pel vessant est.

El cim del Matagalls. FOTO: Cedida

El cim del Matagalls. FOTO: Cedida

Bellmunt

A la comarca d’Osona, s’hi troba la serra de Bellmunt, i en el seu punt més alt, el Santuari de Bellmunt, 1.246 m. La ruta més clàssica per tal d’accedir-hi, és el PR-45, seguint les marques blanques i grogues, que surt de Sant Pere de Torelló, i enfila cap a Sant Roc i el Serrat dels Cristians Vells. La baixada es pot fer pel sender que surt de l’aparcament del santuari, i que va travessant la pista asfaltada, i porta fins la casa de les Pedroses i després les Comes.

Muntanya de Bellmunt. FOTO: Cedida

Muntanya de Bellmunt. FOTO: Cedida

 

Més informació