El 6% dels nadons nascuts al Parc Taulí són prematurs

En motiu del Dia Mundial del Prematur, l'Hospital Parc Taulí es va afegir al lema “Pell amb pell per a tots els nadons”

L’any 2022 van néixer al Parc Taulí 2.001 nadons, dels quals un 6% van ser prematurs. Del total de nadons prematurs, el 20% són grans prematurs, és a dir, van néixer amb menys de 32 setmanes de gestació. En motiu del Dia Mundial del Prematur, que es va celebrar el passat 17 de novembre, l'Hospital Parc Taulí es va afegir al lema “Pell amb pell per a tots els nadons”.

És per això que des de la Unitat de Neonatologia i l’UCI Neonatal del Parc Taulí recorden la importància  de la promoció del vincle afectiu entre mares/pares i els seus nadons, afavorint el màxim de temps conjunt. Aquesta proximitat aporta confiança i seguretat per afrontar el temps d’ingrés, que pot durar mesos, i els ajuda a establir les relacions per a una criança futura.

 

Primera laparoscòpia abdominal a un nounat prematur

 

L’equip de cirurgia pediàtrica del Parc Taulí ha practicat per primer cop una laparoscòpia abdominal a un nounat prematur de 35 setmanes i amb només 1.900kg. El nounat estava essent controlat pels professionals del Parc Taulí perquè la Unitat de Diagnòstic Prenatal li havien detectat durant una revisió una atrèsia intestinal.

Aquesta malformació congènita provoca una oclusió intestinal que impedeix que el nadó es pugui alimentar en néixer. Per això és molt important diagnosticar la malformació, fer un bon seguiment de l’embaràs i operar ràpidament el nadó en néixer.

El nadó va néixer prematurament a les 35 setmanes de gestació i, tot seguit, la Dra. Clara Esteve i la Dra. Paula J. Arriba van realitzar la laparoscòpia abdominal, una cirurgia mínimament invasiva, amb material de 3mm. Segons informen des de l'hospital, el nadó s’està recuperant favorablement a l’UCI Neonatal, sense cap complicació, i aviat podrà marxar a casa.

La intervenció es va poder realitzar ràpidament gràcies al treball conjunt d’un equip multidisciplinari format per professionals dels serveis de cirurgia pediàtrica, anestesiologia pediàtrica, infermeria, nounats i diagnòstic prenatal.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.