El 75% de la població de Cerdanyola ja està completament vacunada

La franja de joves entre 12 i 15 anys està al 71,8% vacunada amb la primera dosi

El 75% de la població de Cerdanyola del Vallès ha rebut la pauta completa de la vacuna contra la COVID-19. La fita arriba quan la ciutat també està tocant els nivells més baixos de contagis després de la cinquena onada de la pandèmia

Avancen les segones dosis

La vacunació segueix avançant, tot i fer-ho a ritmes més lents que etapes anteriors. Totes les franges d'edat superen el 70% de vacunació amb la primera dosi, i ara creix més el percentatge d'administració de segones dosis. 

La franja de joves entre 12 i 15 anys està al 71,8% vacunada amb la primera dosi. Només el 49,9% té la pauta completa. Cal tenir en compte que ha estat l'últim grup d'edat en tenir accés a la vacunació. La següent franja amb menys percentatge de vacunats és dels 20 als 29 anys, amb un 65,1% de vacunats amb pauta completa. Des del Departament de Salut s'han habilitat punts de vacunació a universitats públiques de Catalunya per accedir a aquesta franja. Un d'ells està a la plaça cívica del campus de Bellaterra la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB).

 

Més info: Entra el funcionament el punt de vacunació sense cita de la UAB

Risc de rebrot moderat

Pel que fa a la incidència de la pandèmia, Cerdanyola també ha superat la cinquena onada i es troba amb nivells de risc de rebrot inferior als 100 que marquen el risc alt. El nombre de casos setmanals registrats aquest mes està per sota dels 20 positius.

La mala notícia dels últims dies ha estat la mort d'una persona de la ciutat a causa de la COVID-19. Salut indica que va morir el 10 de setembre i que actualment hi ha una persona cerdanyolenca hospitalitzada.