L'ACFA no pot reprendre l'activitat per un problema en la normativa del seu local

L'Associació Familiars Cuidadors de Malalts d'Alzheimer de Cerdanyola demana una solució mentre adequa l'espai a la normativa

L'Associació Familiars Cuidadors de Malalts d'Alzheimer de Cerdanyola (ACFA) s'ha vist obligada a deixar d'oferir els seus serveis perquè el seu local a la plaça de la Pietat no compleix la normativa actual. Un informe tècnic recent de l'Ajuntament de Cerdanyola així ho indica i l'ACFA demana solucions.

El passat mes de març, una inspecció tècnica del local on actualment l'ACFA estava fent la seva activitat va determinar que el lloc no s'adequava a la normativa. Per una banda, la inspecció indica que l'associació ha de tramitar una llicència per regularitzar l'ús de l'espai. En segon lloc, l'informe assegura que no es compleix la normativa d'accessibilitat requerida.

Seguint aquest informe, l'ACFA no podrà reprendre la seva activitat al local de la plaça de la Pietat fins que no faci el tràmit de llicència necessari i adeqüi els accessos a la normativa. La presidenta de l'associació, Lurdes Borgoñoz, assegura que faran els tràmits i adaptació necessàries, però demana una solució per poder continuar la seva activitat mentre ho arreglen: "Som un servei essencial".

D'entrada, l'Ajuntament planteja a l'ACFA que tornin al local de l'Associació de Veïns de Sant Ramon on estaven abans (l'any 2019 van fer el canvi al carrer Pietat). Des de la regidoria de Promoció de la Salut s'han emplaçat a trobar una solució reunint-se amb l'associació. Des de l'ACFA demanen o bé tornar al bloc de pisos de la plaça de la Pietat o bé traslladar-se al Menjador Solidari gestionat pels Amics de Mossèn Rosell: "Ells ens han ofert aquest espai i ens encaixa".

Plaça de a Pietat.

Plaça de a Pietat.

Problemes amb el veïnat

L'ACFA, que va iniciar la seva activitat fa vuit anys i atén a 68 famílies, va començar al local de l'Associació de Veïns de Sant Ramon. Uns anys més tard, i gràcies a la implicació del Rotary Club, van obtenir uns pisos per fer allà les seves activitats d'assessorament i tallers per als malalts i cuidadors.

En el seu pas per aquests pisos, Lurdes Borgoñoz assenyala que el veïnat va emetre queixes tant al consistori com a la Policia Local per l'activitat de l'associació. Explica que les queixes estan referides a l'accés de persones a l'edifici i al soroll que provoca la seva activitat.

 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.