L'ACFA deixa Cerdanyola i es trasllada a un local de Ripollet

Els grups de l'oposició lamenten que "el govern de la ciutat que no ha sabut trobar solucions"

L'Associació Familiars Cuidadors de Malalts d'Alzheimer de Cerdanyola (ACFA) es traslladarà, al setembre, a l’edifici de l’antiga escola Tiana de Ripollet. El nou espai, més ample, compta amb un pati amb taules i arbres, un espai per aparcar a l’interior del recinte, dues aules grans, aire condicionat, calefacció i ascensor i bany adaptats.

Així, ACFA Cerdanyola passarà a denominar-se ACFA Ripollet-Cerdanyola i serà l'Ajuntament de Ripollet qui passarà a gestionar aquesta associació. 

La presidenta d’ACFA, Lourdes Borgoñoz, indica que es tracta d'un "espai de 10" i, a més, es mostra molt agraïda amb el consistori perquè els "han obert els braços i els han valorat" després que el govern de Cerdanyola "no es portés bé amb ells i hagin patit molt". 

Les alternatives de l'Ajuntament de Cerdanyola, inviables 

Durant el mes d'abril, ACFA es va veure obligada a parar la seva activitat i tancar el seu local a la plaça de la Pietat perquè no complia la normativa, segons un informe tècnic recent de l'Ajuntament de Cerdanyola. El govern municipal va oferir aleshores l'ús del local on estaven abans de l'Associació de Veïns de Sant Ramon però que ACFA considerava oportú per problemes d'accessibilitat. 

Una altra de les alternatives que va oferir l'Ajuntament era compartir el local veïnal del carrer de Santa Maria i fer tallers grupals al local de Parkinson Catalunya a l’avinguda de la Creu Roja, dividint així familiars i cuidadors i malalts. Des d'ACFA, però, van considerar que aquesta opció tampoc no era adient. 

Marian Navarro, regidora de Centres Cívics, explica que, en efecte "el local de Ripollet multiplica totes les expectatives" però que compartir el local amb l'Associació Catalana de Parkinson només era "una opció per sortir del pas mentre es buscava una solució". Tanmateix, diu Marian, "nosaltres volem el millor per a aquest col·lectiu, i si el millor és un local a Ripollet, endavant". 

Suport i agraïment a ACFA des de l'oposició

Els grups municipals de l’oposició (ERC, Cs, Guanyem, ECP, Junts i PP) també han fet públic un manifest de suport i reconeixement a una associació que consideren "transcendent, ja que treballa la memòria i reforça els nous aprenentatges, per ajudar a aturar la progressió d’aquesta terrible malaltia". 

A més, lamenten que el nou local d'ACFA no sigui a la ciutat i també senten "impotència i decepció pel paper que ha fet el govern de la ciutat que no ha sabut trobar solucions i tot sovint ha fet més la impressió de posar pals a les rodes que d’ajudar". 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.