S'activa el dispositiu Boix-Grèvol per evitar els fets delictius al Nadal

Es tracta d'un servei entre el cos dels Mossos d'Esquadra i la Policia Local per atendre les especificitats del Nadal. Aquesta és una època propícia per a l'augment de robatoris, furts i estafes

El Nadal comporta l'activació del dispositiu Boix-Grèvol, un operatiu de seguretat el cos de Mossos d'Esquadra i la Policia Local per atendre les especificitats del període nadalenc. 

Per Nadal hi ha una major afluència de públic als comerços i un augment considerable de les vendes i, en conseqüència, també de la recaptació. D'aquesta situació se n'aprofiten les persones que es dediquen a fer furts, estafes, robatoris amb violència i intimidació, entre d'altres, de manera que les dates nadalenques són una època propícia perquè es produeixi un augment dels fets delictius relacionats amb l’activitat comercial.

Els objectius d'aquest operatiu són un augment del patrullatge uniformat a peu per la zona comercial de Cerdanyola del Vallès per prevenir la comissió de robatoris amb violència, la intimidació i furts per descura, una especial atenció a la prevenció de tipologies delictives com: “cogoters”, “scalping”, “ abraçades” i “falsos operaris”, un increment del nombre de Controls de Pas en zones d’oci i en la xarxa viària i dur a terme unes accions específiques encaminades a la prevenció dels robatoris en domicilis, trasters, vehicles i empreses.

La tasca de prevenció

Per tal de fer una tasca de prevenció de qualitat es fa necessari, d’una banda, centrar l’activitat policial en els eixos comercials més importants de Cerdanyola del Vallès, però també incrementar el patrullatge en la prevenció d’aquells delictes que estan associats al període nadalenc. Un moment podria ser el que, per exemple, s’emmagatzemen regals als trasters, vehicles o domicilis.

A més, aquest any també està activat el nivell 4 d’alerta per amenaça terrorista. Per a aquest motiu, les accions policials conviuran amb l’increment de recursos policials que es destinen a la prevenció de l’activitat terrorista, amb l’objectiu de garantir al màxim la seguretat de la ciutadania.

Alguns consells 

Les patrulles de la Policia Local i Mossos d'Esquadra fan una campanya informativa i de repartiment de tríptics de consells de seguretat per evitar els fets delictius. ​

  • Si marxeu de vacances aquest Nadal, no ho difongueu gaire, no tanqueu les persianes del tot i eviteu publicar-ho a les xarxes socials. 
  • No faciliteu l'entrada ni a captaires ni a venedors ambulants.
  • Quan sortiu o entreu al garatge, comproveu que la porta quedi tancada.
  • Tanqueu amb clau la porta de casa vostra.
  • Quan aneu a fer compres de Nadal, porteu la mínima quantitat possible en bitllets. És millor fer-ho amb targeta de crèdit, aquestes són personals i intransferibles.

I algunes per als comerços:

  • No acumular diners a les caixes enregistradores i buidar-les sovint.
  • Limitar les vies d’accés a l’establiment per facilitar el control i dificultar la fugida en cas de robatori.
  • Instal·lar xips de seguretat als productes.