Activat un avís preventiu per contaminació atmosfèrica per partícules a l’àrea metropolitana

L’AMB recomana reduir l’ús del vehicle privat i l’activitat en obres que generen pols

L’Àrea Metropolitana de Barcelona, on s'hi inclou Cerdanyola del Vallès, ha posat en marxa el seu protocol d’actuació perquè s’ha activat un avís preventiu per episodi de contaminació atmosfèrica per partícules (PM10) en aquest àmbit. La fase d’avís preventiu es posa en marxa quan en dues estacions o més de la Xarxa de Vigilància i Previsió de la Contaminació Atmosfèrica (XVPCA) a l’àrea metropolitana de Barcelona se supera el valor de 50 micrograms per metre cúbic de PM10 de mitjana diaris i la previsió a 24 hores no indica una millora. En aquest cas, els nivells se superen en dues estacions i es preveu que en els propers dies passi també en altres punts. L’AMB recomana reduir l’ús del vehicle privat i l’activitat en obres que generen pols.

A més de notificar la situació als ajuntaments, l’AMB recomana incrementar la freqüència d’aplicació de reg i de neteja en l’àmbit de l’obra, minimitzar els desplaçaments dels vehicles i maquinària i el temps de funcionament, assegurar que els vehicules i material que pugui generar pols estiguin correctament tapats amb lones protectores, reduir el transport de matèries primeres o mercaderies, evitar la producció i l’aplicació d’asfalt i restringir les activitats que generen pols de les obres en general.

També demana a les indústries altres mesures, com ara que no facin processos concrets, com arrencades i posades a punt, que no siguin imprescindibles. En l’àmbit de la climatització, recomana baixar la temperatura del termòstat de la llar. Així mateix, suggereix fer els trajectes a peu o bicicleta, utilitzar el transport públic i reduir el desplaçaments en vehicle privat.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.