Activat l'avís preventiu per contaminació de partícules a Cerdanyola i 39 municipis més de Barcelona

El Govern demana prioritzar el transport públic i recomana aturar obres amb materials pulverulents

Acció Climàtica ha activat un avís preventiu per contaminació atmosfèrica per nivells moderats de partícules de diàmetre inferior a 10 micres (PM10) als 40 municipis de la conurbació de Barcelona, entre ells Cerdanyola. La situació s'ha donat a causa d'una intrusió de pols africana que esta afectant el nord-est de la península Ibèrica des del passat 16 de setembre.

El Govern ha demanat a la ciutadania que prioritzi l'ús del transport públic i a les activitats industrials i obres públiques i de generació elèctrica que activin els protocols de treball previstos en aquests casos. Així mateix, ha recomanat als municipis que aturin o redueixin les activitats o obres amb materials pulverulents. La situació també es comunica als panells lluminosos dels eixos varis.

La mitjana diària dels nivells de partícules durant la jornada diumenge va ser superior al valor de 50 micrograms per metre cúbic a 27 punts de mesurament de la contaminació atmosfèrica de tot Catalunya. Aquest dilluns s’han detectat també nivells força elevats i la previsió a 24 hores indica que es mantindran així, ja que persistirà la intrusió de pols d’origen africà, amb unes concentracions d’entre 10 i 50 micrograms al sector nord-est de la península.

En concret, l’avís preventiu afecta els 40 municipis del Barcelonès, Baix Llobregat, Vallès Occidental i Vallès Oriental que conformen la zona de protecció especial de l’ambient atmosfèric.

La Direcció General de Qualitat Ambiental i Canvi Climàtic, del departament d’Acció Climàtica, farà un seguiment exhaustiu dels nivells i valorarà diàriament si cal mantenir l’avís preventiu, activar un episodi de contaminació per partícules, o bé desactivar l’avís.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.