Adéu al certificat Covid per entrar a restaurants i gimnasos

El Govern retira finalment l'obligatorietat de presentar el certificat covid per accedir a la restauració

La comissió delegada en matèria de Covid del Govern de la Generalitat ha decidit finalment retirar l'obligatorietat de presentar el certificat covid per accedir a la restauració, l'oci nocturn i els gimnasos. Així, el certificat deixarà de ser obligatori en aquests espais a partir de divendres.

Segons indica el Govern, la variant Òmicron "ha demostrat tenir escapament immunitari i disminuir així la prevenció de la infecció", en comparació amb la variant Delta. Així, una part "important" de la població torna a ser susceptible d'infectar-se amb el virus, "independentment del seu estat vacunal o d'haver passat la malaltia". D'això se'n deriva, subratlla l'executiu, que l'efectivitat de l'obligatorietat de l'ús del certificat covid "disminueix com a mesura que afegeix una capa de seguretat".

En un primer moment s'havia anunciat que la decisió de si demanava al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) la pròrroga del passaport es posposava fins demà al matí. Després d'avaluar l'informe del comitè d'experts, però, s'ha decidit abandonar aquesta postura i directament retirar l'obligatorietat del certificat Covid per als locals i establiments establerts fins ara.

El Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) ja recull l'eliminació del certificat Covid per accedir a determinats espais tancats: restauració, sales d'activitat física i/o esportiva, gimnasos i activitats recreatives musicals permeses com sales de concert, cafès teatre, cafès concert i restaurants musicals.

Aquesta decisió coincidirà amb el final d'altres restriccions per contenir la pandèmia com la limitació de reunions a 10 persones o els límits d'aforament a la restauració, el comerç i els espais esportius i culturals.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.