L'AFA de l'Escola Les Fontetes proposa que Serveis Educatius s'instal·li en aules en desús

L'AFA accepta el trasllat però demana que no s'ocupin aules d'activitats d'Educació Infantil

L'Associació de Famílies d'Alumnes (AFA) de l'Escola Les Fontetes ha proposat al Departament d'Educació que els Serveis Educatius de Cerdanyola es traslladin a aules que actualment estan en desús, en comptes de fer-ho a les aules que s'utilitzen per fer activitats d'Educació Infantil.

En una reunió de les parts afectades, el passat 12 de novembre, Serveis Territorials d'Educació al Vallès Occidental va demanar a l'AFA que plantegés una alternativa als espais que tenen previst reformar per instal·lar el servei a Cerdanyola. Serveis Educatius s'ubicava, fins ara, al Molí de Can Serra, però les condicions deteriorades de l'espai han precipitat el trasllat.

 

Més info: El Departament d'Educació emplaça l'AFA de l'escola Fontetes a trobar un espai d'oficines alternatiu

L'AFA va iniciar la cerca d'espais i finalment han fet una proposta a Serveis Territorials que contempla una ubicació provisional i tres possibilitats d'ubicació definitiva. L'Associació de Famílies assegura que volen facilitar que Serveis Educatius es mantingui al municipi i proposen que es traslladin a l'edifici de l'escola "amb la condició que ara mateix s'ocupin espais que no es fan servir per activitats escolars i que les obres majors per adaptar l'espai a les exigències del SE es facin a l'estiu i tinguin en compte també les necessitats de l'escola".

Per una altra banda, l'AFA insisteix en "potenciar els espais d'Educació Infantil, en coherència amb l'objectiu de revitalitzar l'escola" i asseguren haver plantejat una solució "que inclou un accés independent des del primer dia, tot l'espai necessari per treballar en equip – quan tornin a la feina presencial, rebre docents i famílies i guardar la biblioteca de recursos".

Com a ubicació definitiva, han proposat tres possibilitats. Una d'elles planteja que s'instal·lin a l'ala nord de la tercera planta de l'edifici principal. "Una part d'aquesta ala està disponible ara mateix i es podria començar a adaptar amb intervencions menors; l'altra part s'hauria d'adaptar durant l'estiu amb la construcció d'un ascensor extern que els garantiria accés independent i a més es podria fer servir per part de l'escola per acollir algun infant, treballadora o familiar amb mobilitat reduïda, ja que actualment no podrien accedir a bona part de les aules ni despatxos", expliquen.

L'AFA també retreu a l'Ajuntament de Cerdanyola que no hagin col·laborat amb el conjunt de les famílies afectades i critiquen que el consistori no hagi ofert "cap altre local ni definitiu ni provisional i es deslliga de tota responsabilitat al·legant que no és competència seva sinó de la Generalitat".