L'agenda familiar de Cerdanyola: Teatre, contacontes i activitats a la natura

L'agenda arrenca el diumenge 22 amb diverses propostes

L'agenda d'activitats familiars a Cerdanyola del Vallès està marcada per les obres de teatre infantil, les sessions de contacontes i les activitats a l'aire lliure relacionades amb la natura. El TOT recull les propostes de les pròximes setmanes.

Teatre i espectacles

La programació teatral familiar a la ciutat és sinònim de Bambalina. L'entitat local arrenca el 2023 amb El Petit Príncep, la coneguda història escrita per Saint-Exupéry presentada a través de la dansa. L'espectacle es representarà el diumenge 22 de gener a les 12 h i al Teatre Ateneu. Les entrades es poden comprar al web de Bambalina

La proposta, que porta el segell de NS Danza i que compta amb coreografia i direcció de Núria Serra (també intèrpret del muntatge, juntament amb Borja Fernández), és una experiència sorprenent en què les reflexions del petit protagonista mentre viatja a asteroides o es troba amb una enigmàtica serp, es transformen en pura expressió corporal. Un espectacle que delecta els sentits per la seva força poètica, i en el qual juga un paper rellevant la tria musical, amb obres de Beethoven, Chopin, Debussy, Saint-Saëns i Puccini entre altres compositors.

El Petit Príncep és l'obra més cèlebre de l’escriptor i aviador Antoine de Saint-Exupéry. Un conte poètic i filosòfic que, sota l'aparença d'un relat infantil, planteja preguntes existencials a les lectores i lectors adults. Amb un llenguatge senzill i desposseït de tota mena d'artificis, El Petit Príncep és una representació simbòlica de la vida; en cada capítol, estranys personatges deixen perplex el nen davant del comportament absurd de les persones grans. I cadascuna d'aquestes trobades pot ser llegida com una al·legoria.

 

 

Hora del conte

Periòdicament, la Biblioteca Central (BCC) ofereix sessions de contacontes per a infants de diferents edats. La pròxima sessió serà l'1 de febrer a les 17.30 h i destinada a infants d'entre 1 i 4 anys. El conte estarà narrat per Martha Escudero i estarà centrat en els animals. Les inscripcions es poden fer a partir del 25 de gener al web de la Biblioteca Central

El 8 de febrer (12 h)es farà la sessió per a nadons (fins a 1 any) amb Mercè Martínez, i el dissabte 18 de febrer (12 h) tindrà lloc la sessió per a majors de 4 anys, a càrrec de Mon Mas i amb el títol Fosca. Les inscripcions ja estan obertes al mateix web de la BCC. 

Activitats als museus

Els museus de Cerdanyola també ofereixen activitats enfocades al públic familiar. Per exemple, el 5 de febrer es farà una visita guiada gratuïta al Poblat ibèric de Ca n'Oliver per a majors de 10 anys. També es faran visites guiades als Jardins Històrics de Cerdanyola, Can Llopis i Ca n’Ortadó, (els dies 22 i 26 de febrer, 26 de març, el 23 d’abril i el 28 de maig), per a les quals cal incriure's al Museu d'Art de Cerdanyola.

Durant aquest inici d'any també es podrà visitar la Masia Can Coll (el 26 de febrer) amb inscripcions a través del Parc Natural de Collserola (932803552), així com l'Església de Sant Iscle i Santa Victòria de les Feixes, el 19 de febrer.

Una visita guiada als jardins de Can Llopis. FOTO: Nora Muñoz Otero

Una visita guiada als jardins de Can Llopis. FOTO: Nora Muñoz Otero

 

Propostes a la natura

El Parc Natural de Collserola ofereix una agenda d'activitats pensada per als infants i les famílies. Cada diumenge fins al final de l'hivern, s'obre al públic la Feixa dels Ocells a Can Coll. Allà es poden contemplar els ocells més dels boscos vallesans, camps i jardins de 10 a 13.30 h. També a la Feixa de Can Coll es faràuna matinal d'ornitològia (el 29 de gener a les 10 i a les 11.30 h), en la qual es podran conèixer les tècniques d'observació dels ornitòlegs i aprendre a fer servir els prismàtics i les guies de camp d'identificació. L'activitat està pensada per a infants a partit dels 8 anys. 

Matinal ornitològica a Can Coll. FOTO: Parc Natural de Collserola

Matinal ornitològica a Can Coll. FOTO: Parc Natural de Collserola

 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.