Els Agents Rurals, preocupats per l’elevat risc d’incendi

Així han viscut des del cos la primera jornada amb risc molt alt o extrem d’incendi a alguns municipis del Vallès Occidental

La primera jornada de risc molt alt o extrem d’incendi d’aquest dimarts 22 d’agost a Cerdanyola i la resta de municipis de la comarca, s’ha viscut amb alerta i amb una certa incertesa per part del cos d’Agents Rurals del Vallès Occidental.

L’onada de calor que estem vivint aquests dies ha fet encendre totes les alarmes. Des del diumenge a la nit, Protecció Civil de la Generalitat ja va activar la fase d’Alerta del Pla d’emergències per incendis forestals a Catalunya (INFOCAT); i el dilluns, el Govern va aprovar un seguit de prohibicions i limitacions a 400 municipis de Catalunya.

Davant d’aquest perill, el cos d’Agents Rurals ha intensificat la vigilància als punts més calents del territori. Així ho ha explicat el cap de l'Àrea Bàsica Vallès Occidental del cos d'Agents Rurals, David Gàmiz, que ha confirmat que tots els dispositius estan molt atents per a prioritzar la vigilància de tota la comarca.

En especial, Gàmiz ha remarcat que els municipis de l’àmbit de Collserola estan en risc molt alt o extrem d’incendis perquè “el Parc Natural està rodejat d’una important afluència de persones, que fa que haguem d’estar molt més atents”.

En aquests municipis s’ha establert una sèrie de mesures per a prevenir els incendis, que els Agents Rurals intenten vigilar de manera exhaustiva. “Hem d’estar atents que no es facin treballs forestals, que no es realitzi la sega dels vorals de les carreteres i que no es faci ús de radials i bufadors”, ha explicat el cap de l'Àrea Bàsica Vallès Occidental del cos d'Agents Rurals.

 

Col·laboració intercomarcal i amb altres cossos

Tot i que el cos d’Agents Rurals del Vallès Occidental està format per 15 efectius, David Gàmiz ha assenyalat que “treballem conjuntament amb els Agents Rurals de les set comarques de l’àrea regional de Barcelona, a més de la col·laboració de la xarxa de guaites de Collserola i la Policia Local dels diversos municipis”.

A dia d’avui, a l’àrea de Barcelona hi ha tancats els massissos del Garraf, Olèrdola i el Foix. Tot i que, de moment, no han tancat els accessos al Parc Natural de Collserola, des del cos dels Agents Rurals demanen prudència davant la incertesa d’aquesta onada de calor, “que està sent més llarga del que esperàvem”.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.