S'aixequen les restriccions en trobades, aforaments i horaris i es manté l'oci nocturn tancat

El govern de la Generalitta ha decidit aixecar la majoria de les restriccions per la Covid-19

Nova etapa en la sisena onada de la pandèmia de la Covid-19. El govern de la Generalitat ha anunciat que a partir del divendres 28, es posa fi a la limitació de reunions i d’aforament a bars, restaurants, comerç, esport i cultura. Sobre el passaport Covid, el govern encara no ha decidit què farà perquè es troba pendent de rebre un informe del Comitè Científic Assessor.

Aquest dimarts, la portaveu del Govern, Patrícia Plaja, ha anunciat en roda de premsa les decisions del Consell de Govern.

Oci nocturn tancat

Després d’aixecar el toc de queda la setmana passada, ara el govern elimina la limitació de trobades amb un màxim de 10 persones i les restriccions en l’aforament a bars i restaurants, que havien de mantenir els espais interiors al 50%. També s’aixeca el límit d’aforament a comerços i equipaments esportius o culturals, que podien obrir al 70%.

En canvi, l’oci nocturn continuarà tancat. La Federació Catalana d’Associacions d’Activitats de Restauració i Musicals (Fecasarm) ha reclamat a la Generalitat l’obertura immediata de l’oci nocturn per tenir “un rodatge” de cara a esdeveniments com el Mobile World Congress, que se celebrarà del 28 de febrer al 3 de març.

Rècord de contagis

L’aixecament de les restriccions coincideix amb xifres rècord de contagis per la variant Òmicron, però aquests no es tradueixen en un augment de mortalitat o d’ingressos a les UCI.

A Cerdanyola, els últims dies també s’han registrat xifres mai vistes de contagis. Segons dades de Salut, entre el 15 i el 21 de gener es van detectar 2.091 nous casos positius, i el risc de rebrot va superar els 8.000 punts. També destaca l’augment de test d’antígens fets els últims dies. Des de l’inici de la pandèmia, el 24% de la població cerdanyolenca ha passat la Covid-19 en algun moment. Ara, les franges d’edat més afectades pels contagis són entre 9 i 19 anys, i entre 30 i 49.

En data del 24 de gener, hi havia 24 persones de Cerdanyola hospitalitzades per Covid-19: 22 majors de 60 anys i dos d’entre 30 i 59 anys. Pel que fa als casos més greus, quatre cerdanyolencs han mort durant el mes de gener a causa de la Covid-19. Han estat una persona de 50-59 anys, dues d’entre 70 i 79 i una major de 90.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.