contingut promocionat
Policlinic Cerdanyola L BO

 

Així és com l'ozonoteràpia mèdica acaba amb el dolor múscul esquelètic

Els tractaments amb ozonoteràpia són de baix risc i poden evitar les cirurgies

L'ozonoteràpia és un tractament mèdic que s'utilitza des de fa anys en diferents especialitats mèdiques, tot i que en traumatologia és on s'utilitza amb més freqüència i èxit. A la Unitat del dolor de Grup Policlínic concentren l'oxigen estèril convertint-lo en una mescla d'oxigen pur (O2) i ozó (O3) que posteriorment apliquem amb finalitat terapèutica en la lesió del pacient.

 

POLICLÍNIC CERDANYOLA B

 

Quins efectes té l'ozonoteràpia?

El tractament d'ozonoteràpia té efectes: antiinflamatori, analgèsic, antisèptic, antioxidant i revitalitzant. D'aquesta manera a més de tractar el dolor articular també estimula la regeneració cel·lular. Es pot administrar per diferents vies, depenent de la patologia del pacient. 

Infiltració

Consisteix a aplicar la mescla del gas a l'articulació afectada, és molt útil en patologies de columna vertebral, en lumbàlgies cròniques (protrusions o en hèrnies discals). També és molt efectiu en altres lesions articulars com l'artrosi de maluc, de genolls i de mans, i en tendinitis de l'espatlla i del colze. El Dr. Àlex Pairó, metge de la Unitat del dolor de Grup Policlínic, ens confirma que aquest és un tractament segur i eficaç on s'aplica la combinació gasosa d'oxigen i ozó en diverses sessions. 

Autohemotransfusió 

Es barreja una petita quantitat de sang del pacient amb l'ozó, perquè en tornar la sang al torrent sanguini s'ozonitzi/oxigeni, produint així una millora física i emocional en general. L'ozonoteràpia també aporta altres beneficis com:

  • Redueix l'insomni
  • Aporta vitalitat
  • Millora l'estat d'ànim i els dolors articulars en general
  • Estimula el sistema immunitari i augmenta les defenses de l'organisme

Normalment es realitzen diverses sessions d'aquest tractament, i està indicat en fibromiàlgia reumàtica, fatiga crònica, dolors articulars generalitzats i artritis poliarticular crònica.

Bosses d'ozó

Aquest tractament l'acostumem a aplicar en pacients amb artrosis o artritis a les mans i els dits. D'aquesta manera, col·locant una bossa plena d'ozó durant uns minuts, es millora la mobilitat, el dolor i la qualitat articular del pacient.

Aquests tractaments són de baix risc i es poden dur a terme de manera individual o combinats entre si. També es poden realitzar com a tractaments complementaris a teràpies biològiques, com són els factors de creixement plaquetaris o els monòcits. El poder de l'ozonoteràpia per a lesions múscul-esquelètiques millora significativament la qualitat de vida del pacient. En moltes ocasions disminueix la necessitat d'analgèsics i antiinflamatoris, i pot arribar a evitar la cirurgia.

 

 

Unitat del Dolor i Medicina Regenerativa de Grup Policlínic

Dr. A. Pairó, Col·legiat 27.311 COMB

Dr. D. Adán, Col·legiat 33.454 COMB

Policlínic Cerdanyola

T. 93 592 26 62

prp.torreblanca@grup-policlinic.com

 

Més informació