L'Ajuntament de Cerdanyola s'afegeix al manifest en favor del túnel d'Horta

Catorze ajuntaments i entitats del Vallès signen un manifest a favor del túnel d’Horta

L'Ajuntament de Cerdanyola del Vallès ha signat un manifest conjunt amb altres consistoris i entitats en favor del Túnel d'Horta. Els signants defineixen el projecte com una proposta que afavoreix "el creixement econòmic però també contribueix a la millora de la qualitat de vida dels habitants d’aquesta zona". El consistori destaca que l'horitzó en el que es treballa fixa l’any 2030 perquè el projecte pugui començar a ser una realitat. 

Concretament, s’han adherit al manifest els ajuntaments de Cerdanyola, Sabadell, Barberà del Vallès, Sant Quirze del Vallès, Castellar del Vallès i Badia del Vallès, la Universitat Autònoma de Barcelona, la Corporació Sanitària Parc Taulí, el Consorci Urbanístic del Centre Direccional, Eurecat, Pimec Vallès Occidental, Cerdanyola Empresarial, Ripollet Empresarial i la Cambra de Comerç de Sabadell.

Amb el túnel, es preveu que es doni resposta al creixement demogràfic i en volum d'activitat econòmica del Vallès Occidental. Precisament la previsió és que les vies desemboquessin a la plana del Castell de Sant Marçal, a Cerdanyola, on s'hi està projectant un barri nou, rebatejat com a Parc de l'Alba.

Manifest conjunt

Aquest dijous 17 de febrer, s’han reunit a la Cambra de Comerç de Sabadell representants d’ajuntaments i entitats del Vallès en l’acte de signatura del manifest a favor del túnel d’Horta. Concretament, s’han adherit al manifest els ajuntaments de Cerdanyola del Vallès, Sabadell, Barberà del Vallès, Sant Quirze del Vallès, Castellar del Vallès i Badia del Vallès i, per part de les entitats, la Universitat Autònoma de Barcelona, la Corporació Sanitària Parc Taulí, el Consorci Urbanístic del Centre Direccional, Eurecat, Pimec Vallès Occidental, Cerdanyola Empresarial, Ripollet Empresarial i la Cambra de Comerç de Sabadell. L’acte també ha comptat amb la presència del Delegat del Govern de la Generalitat a Barcelona, Antoni Morral.

"El túnel d’Horta és un projecte d’infraestructura ferroviària de nova connexió entre el Vallès Occidental i Barcelona, planificada a la línia de ferrocarrils del Vallès i operada per Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya", recorda l'Ajuntament. Els ajuntaments i entitats signataris del manifest consideren essencial la construcció d’aquest túnel ferroviari per l’equilibri que genera entre els municipis del Vallès Occidental, perquè facilita la connexió entre Barcelona i aquestes ciutats, uneix centres de coneixement, sistemes sanitaris i parcs empresarials i diversifica la cobertura de transport ferroviari, descongestionant l’alt volum de trànsit de la zona, entre d’altres.

"Equilibri entre progés i conservació del territori"

El president de la Cambra de Comerç de Sabadell, Ramon Alberich, ha volgut destacar a l’inici de l’acte que “és temps de deixar enrere propostes dilatòries i tenir les infraestructures que ens mereixem. Es tracta de trobar un equilibri entre progrés i conservació del territori. Entre tots hem de ser capaços de trobar la millor opció”.

En representació de l'Ajuntament de Cerdanyola, ha signat el manifest el Tinent d'Alcalde, David González, qui ha assenyalat que "volem fer un esforç per repensar la mobilitat i la connectivitat que volem per desenvolupar el projecte de futur del nostre territori". González ha afegit que "a Cerdanyola som seu de l’única font de llum de sincrotró que existeix a Espanya i una de les més recents d’Europa, el Sincrotró ALBA. Alberguem una universitat d’excel·lència internacional, la Universitat Autònoma de Barcelona. Comptem amb el Parc Tecnològic del Vallès, el Parc de Recerca UAB i amb més de 50 centres capdavanters de recerca i tecnològics. Som una ciutat disposada a ser una eina eficaç de transferència de coneixement que difícilment podrà fer revertir en el territori tot el seu potencial sinó rescabalem l’infradotació de transport públic a la qual ha estat sotmesa històricament".

González ha acabat afirmant que "és una infraestructura essencial per tal de seguir consolidant la comarca del Vallès Occidental com a pol econòmic, i continuar avançant en la senda de l’economia del coneixement. Per aquest motiu, des del govern municipal, amb el nostre alcalde al capdavant, posarem tots els esforços possibles per a que el túnel d’horta acabi sent una realitat".

La resta de representants que han assistit a la trobada han coincidit en que per ser competitius, calen infraestructures, assegurant que d'altra manera no es pot créixer com a territori i en aquest cas es tracta d’una proposta cabdal per a la comarca perquè afavoreix el creixement econòmic però també contribueix a la millora de la qualitat de vida dels habitants d’aquesta zona.

Els signants s’han compromès en seguir treballant per ampliar les adhesions al manifest i fer-lo arribar a les entitats i governs amb competències. L’horitzó en el que es treballa fixa l’any 2030 perquè el projecte pugui començar a ser una realitat.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.