L’Ajuntament de Cerdanyola compra la casa Can Llopis

L'Ajuntament recuperarà l'edifici Can Llopis i estudiarà quins usos tindrà

L'Ajuntament de Cerdanyola del Vallès ha culminat la compra la casa Can Llopis per un import de 875.000 euros. El consistori assegura que ara es començarà a treballar en el projecte de recuperació i s’estudiaran els possibles usos de l'edifici.

De Can Llopis, l'Ajuntament destaca que és un dels edificis més representatius i emblemàtics del protomodernisme a Cerdanyola, "tant pel seu excel·lent nivell de conservació com per la seva representativitat". A més, la finca disposa d’un extens jardí com un dels seus elements més singulars.

 

Casa d'estiueig construïda l'any 1872

Can Llopis és una de les cases d'estiueig més ben conservades de la població. Va ser construïda cap al 1872 per a Pere Llopis i sembla que la va fer reformar el seu fill al voltant de 1893 per convertir-la en residència habitual. És un dels pocs edificis del trànsit del segle XIX al XX amb elements d’arquitectura eclèctica i modernista i fruit de la col·laboració dels dos arquitectes més representatius de la Cerdanyola del moment: Gaietà Buïgas i Eduard Maria Balcells. És molt destacable que conservi un repertori molt complet de paviments hidràulics, rajola ceràmica, guixeries, ferro forjat, escultura arquitectònica, etc.

L’edifici està envoltat per un gran jardí amb una tanca de reixa sagetada i porta recargolada. "El jardí és un dels elements més singulars de la finca amb la conservació de parts com el dipòsit d’aigua, la gruta, el pou... i sobretot per les espècies i la tipologia de jardí modernista de parterre, configurant un cas únic de conservació a nivell local", assenyala el consistori.

Ara, des de l’Ajuntament s’estudiaran els seus possibles usos públics tant de l’edifici com del jardí. L’alcalde, Carlos Cordón, es felicita de la compra i creu que “a banda d’ampliar el patrimoni modernista també ens permetrà connectar el cèntric carrer Sant Ramon amb el barri de Bonasort”.

 

ERC celebra la compra

Al respecte de la compra de Can Llopis, Esquerra Republicana celebra la compra i recorda que va ser una proposta del grup republicà, que a més va fer gestions per facilitar l'adquisició de l'edifici.

"Un cop Esquerra es va assabentar que la propietat estava disposada a vendre aquest patrimoni va iniciar un seguit de gestions discretes per tal que l’Ajuntament de Cerdanyola el pogués adquirir abans no passés a unes altres mans privades", expliquen des d'ERC. A més, recorden que ja durant el mandat de Carles Escolà van insistir en iniciar l’expedient administratiu necessari. "Més concretament, aquesta va ser una de les condicions d’ERC per aprovar l’acord d’inversions del govern el 25 d’abril de 2018, amb la seva corresponent modificació de crèdit", expliquen.

Tambñé durant la campanya electoral de 2019, ERC va insistir en la compra de l'edifici, i amb Carlos Cordón ja a l’alcaldia, el Grup Municipal ha posat aquest tema sobre la taula de negociació a les converses mantingudes sobre pressupostos i inversions "per tal que no es perdés l’oportunitat d’adquirir aquesta finca clau".

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.