L’Ajuntament de Cerdanyola instal·la radars de velocitat informatius

Els dispositius amb radar indiquen a quina velocitat passen els cotxes i destaquen el límit de velocitat de 30km/h

L'Ajuntament de Cerdanyola del Vallès ha instal·lat recentment uns dispositius amb radar que indiquen la velocitat dels cotxes que circulen per determinats carrers de la ciutat. Les pantalles s'han col·locat al carrer Serragalliners i la ronda Cerdanyola i destaquen el límit de velocitat de 30km/h.

"Els radars instal·lats tenen una finalitat pedagògica i informen a través d'una pantalla de leds si la velocitat a la qual s'està circulant és l'adequada, per tal d'ajudar a corregir els possibles excessos de velocitat", indica el consistori. El sistema també disposa d'un sistema informàtic que permet enregistrar la velocitat dels vehicles i analitzar les dades per establir mesures correctores en cas necessari. Els punts seleccionats són espais de velocitat a 30 quilòmetres per hora, i també s'han escollit carrers on s'ha detectat que es produïen excessos de velocitat.

Amb aquesta mesura, l'Ajuntament assegura que mantenen l'aposta per accions pedagògiques que potencien la reflexió directa de la ciutadania enfront de la responsabilitat de conduir, incidint positivament en la sostenibilitat i la seguretat de la mobilitat. La regidora de Mobilitat, Glòria M. Urbano, assenyala que "a banda de les accions de caràcter sancionador, s'estan portant a terme una sèrie d'actuacions pedagògiques com la instal·lació d'aquests radars informatius, que han de contribuir a millorar la seguretat viària i a reduir la sinistralitat a Cerdanyola".

Un dels radars de velocitat informatius. FOTO: Núria Puentes (Ajuntament de Cerdanyola)

Un dels radars de velocitat informatius. FOTO: Núria Puentes (Ajuntament de Cerdanyola)

 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.