L’Ajuntament homenatja a les 200 persones voluntàries del Menjador Solidari

L'acte es va celebrar dimecres entregant obsequis i diplomes als voluntaris i comptant amb l'actuació de la Coral Collserola

El Museu d'Art de Cerdanyola va acollir dimecres 23 de novembre un acte en reconeixement a la feina de les més de 200 persones voluntàries que han col·laborat añ Menjador Solidari durant 10 anys. L'acte s'ha celebrat un cop el menjador ha passat a ser gestionat per l'Ajuntament, després que l’Associació Persones Amigues de Mossèn Rosell es veiés obligada a deixar les regnes a causa de la pandèmia. 

La Coral Collserola en l'acte d'homenatge als voluntaris de Menjador Social. FOTO. Núria Puentes (Ajuntament de Cerdanyola)

La Coral Collserola en l'acte d'homenatge als voluntaris de Menjador Social. FOTO. Núria Puentes (Ajuntament de Cerdanyola)


Hi van assistir l’alcalde, Carlos Cordón, la regidora de Benestar Social, Pepi Rivera, i la coordinadora del Menjador Solidari, Magda Vall, i es va fer el lliurament d’un diploma i un obsequi com a a les persones homenatjades. A més, la Coral Collserola, dirigida per Carla Obach, va amenitzar l’acte amb algunes cançons.

Una dècada de Menjador Solidari

El Menjador Solidari, gestionat per l’Associació Persones Amigues de Mossèn Rosell, obria les seves portes l’1 de desembre de 2010 al carrer de la Indústria, a les conegudes com a cases dels mestres. En aquells moments l'espai disponible era molt reduït. Tot i això, es va poder desenvolupar una tasca social que cada cop va tenir més demanda. Després es van traslladar a un nou espai més ampli situat al carrer de les Canàries.

Reconeixement als voluntaris de Menjador Social. FOTO. Núria Puntes (Ajuntament de Cerdanyola)

Reconeixement als voluntaris de Menjador Social. FOTO. Núria Puntes (Ajuntament de Cerdanyola)


Les persones voluntàries són l'ànima del servei i les vetllen perquè mai falti un plat a taula. Elles cuinen, paren la taula, serveixen i netegen, complint amb la norma no escrita de tractar a tothom amb la sensibilitat que es mereixen per la difícil realitat que viuen. Moltes de les persones voluntàries són jubilades que han volgut dedicar el seu temps lliure a alguna tasca que els porti una satisfacció personal.

Canvi d'etapa del menjador

El Menjador Solidari acull persones usuàries que venen derivades de Serveis SocialsCàritas, Creu Roja o l’Església Evangèlica, i que a causa de l'actual situació econòmica i social cada cop han estat més. Tot i això, la tasca dels voluntaris està fent possible mantenir aquesta tasca d'aportació social, amb un canvi de rumb. 

En els inicis de la pandèmia, l’Associació Persones Amigues de Mossèn Rosell va decidir en assemblea el cessament del menjador social que gestionava al carrer Canàries i la dissolució de l’entitat. En l'acte, la regidora de Benestar Social, Pepi Rivera, va agrair la feina feta en aquests 10 anys de menjador solidari i va explicar que aquets continua funcionant, ara gestionat directament des des Serveis Socials de l’Ajuntament, amb un càtering. L'alcalde, Carlos Cordón, també va tenir unes paraules d'agraïment i va expressar "l'orgull" que sentiaper la solidaritat que caracteritza la gent de Cerdanyola.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.