L'Ajuntament obre una subvenció per afavorir l’autoocupació del jovent

L'ajut pot arribar als 13.510 euros si es té una permanència de 12 mesos d'alta d'autònoms o en la mutualitat d'un col·legi professional

El Departament de Treball ha obert una convocatòria de subvenció adreçada a joves que estiguin donats d'alta en el règim de la Seguretat Social dels treballadors autònoms o mutualitat del col·legi professional corresponent. Aquests joves han d'estar, a més, inscrits al programa de Garantia Juvenil.

L'objecte de la subvenció és afavorir la incorporació al mercat de treball de les persones joves mitjançant ajuts a la creació de treball autònom, garantint uns ingressos mínims a l'inici de l'activitat econòmica. La quantia màxima d'aquesta subvenció és de 13.510 euros si es té una permanència ininterrompuda de 12 mesos d'alta al règim especial de la Seguretat Social dels treballadors autònoms (RETA), en el règim especial que correspongui o en la mutualitat del col·legi professional corresponent.

Si la permanència és d'entre 8 i 12 mesos ininterromputs, l'import serà de menor quantia: 9.007 € amb 8 mesos de permanència, 10.132 € amb 9 mesos, 11.258 € si s'acumulen 10 mesos i 12.384 € si són 11 mesos.

A qui s'adreça la subvenció?

Poden sol·licitar aquests ajuts els i les joves, d'entre 18 i 29 anys, prèviament inscrites com a persona demandant d’ocupació no ocupada (DONO) al Servei Públic d’Ocupació de Catalunya. També els inscrits en el programa de Garantia Juvenil, en situació “Inscrit beneficiari”, que s’hagin donat d’alta com a treballadors autònoms des de l’1 d’octubre de 2020 fins a la data màxima de presentació de sol·licitud de subvenció, el 10 de gener a les 15 h.

Per a més informació i suport en els tràmits, cal dirigir-se a l'àrea de creació i consolidació d'empreses del Servei Municipal de Treball i Promoció Econòmica de l'Ajuntament de Cerdanyola del Vallès o trucar al 935 947 050. També es pot accedir al tràmit de sol·licitud a través d'aquest enllaç

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.