L'Ajuntament posa en marxa una campanya per fomentar el civisme entre els ciutadans amb gossos

L'objectiu de la campanya és evitar la degradació que pateix l'espai públic a causa de l'orina i els excrements dels gossos

L'Ajuntament de Cerdanyola del Vallès ha engegat la campanya 'Jo vull els carrers nets' per fomentar el civisme entre la ciutadania que té gossos i els passeja per la ciutat. La campanya pretén evitar la degradació que pateix l'espai públic a causa de l'incivisme a l'hora de diluir i recollir l'orina i els excrements dels gossos. 

"Pretenem millorar l'estat de l'espai públic i necesistem l'ajuda dels ciutadans per fer-se càrrec de les seves mascotes", ha explicat la regidora d'Espai Públic, Eulàlia Mimó, aquest dimecres 17 de març en roda de premsa.

La campanya, que durarà del 25 de març fins al 18 d'abril, consisteix en diverses accions de conscienciació. Com a acció divulgativa, els dijous i divendres a la tarda, parelles d'educadors ambientals visitaran els parcs a la zona de Canaletes, Serraparera, avinguda Espanya, Can Xarau, Riu Sec, Carretera de Barcelona i Les Fontetes. A més, els dissabtes i diumenges al matí, es col·locaran carpes informatives davant el Mercat de Les Fontetes i a la plaça de l'Abat Oliba, davant el Mercat Serraperera i a la plaça del Pi de Bellaterra. 

 

Per una altra banda, es repartiran bosses de cotó de la campanya, dispensador de bosses per recollir els excrements fets amb material reciclat, una ampolla per omplir amb vinagre i aigua per tal de diluir l'orina dels gossos i un díptic explicatiu.

Durant la roda de premsa de presentació de la campanya, l'alcalde de Cerdanyola, Carlos Cordón, ha destacat que estan "treballant en actualitzar una ordenança de civisme que està molt desfasada". Ha afegit que aquestes accions formen part de "l'esforç que fa l'Ajuntament per fer pedagogia del civisme" i ha demanat que aquest esforç sigui compartit per la ciutadania: "És una feina conjunta".