L'Ajuntament sol·licita la declaració del municipi com a àrea d'habitatge de mercat tens

Aquesta declaració implica l'aplicació de la llei de regulació del lloguer

L'Ajuntament de Cerdanyola del Vallès ja ha fet la sol·licitut oficial perquè l’Àrea Metropolitana de Barcelona declari la ciutat com a àrea de mercat d’habitatge tens. Això implicaria l'aplicació de la llei de regulació del lloguer.

La inclusió del municipi com a àrea amb mercat d’habitatge de mercat tens té com a finalitat contenir i moderar el preu del lloguer en el municipi, garantint que el lloguer sigui a un preu accessible i sotmès a l’aplicació de l’índex de referència de preu del lloguer, que s’aplica als habitatges destinats a residència permanent.

Al ple municipal del mes de maig, es va aprovar una moció per instar l'Ajuntament a fer els tràmits perquè Cerdanyola es declari com a àrea amb mercat d'habitatge tens i, per tant, s'apliquin les mesures de control del preu del lloguer a la ciutat. La proposta ha comptat amb el vot a favor d'ERC, Guanyem Cerdanyola, En Comú Podem (ECP) i Junts per Cerdanyola -que eren els partits que la presentaven al ple-, i amb les abstencions de PSC, Ciutadans i PP.

Complint amb la moció, l’alcalde de la ciutat, Carlos Cordón, ha sol·licitat a l’Àrea Metropolitana de Barcelona, que procedeixi a aquesta declaració. En una nota de premsa, el govern municipal destaca que consideren que "cal anar més enllà respecte al tema de l’habitatge i concretament en el tema de lloguer, regulant no només el preu màxim del lloguer sinó que aquesta fixació del preu vagi acompanyada de mesures que permetin realment l’accés a l’habitatge", afegint que "es tracta d’un treball intens i llarg que ha de permetre modificar la normativa i/o ampliar-la".

En aquest sentit, el govern del PSC considera que aquest és un pas inicial, que ha de permetre la regulació dels preus de lloguer, "atès que els actuals preus impedeixen l’accés de la majoria de les persones i/o unitats familiars, extrem que s’agreuja en el cas de vulnerabilitat econòmica". La resolució haurà de ser ratificada pel Ple municipal.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.