Ajuntaments i Generalitat signen aquest mes el protocol d'inici del projecte del nou hospital

L’hospital disposarà de 200 llits i atendrà a més de 176.000 habitants

L'Ajuntament de Cerdanyola del Vallès ha anunciat que aquest mes de gener, els ajuntaments afectats i la Generalitat de Catalunya signaran el protocol d'inici del projecte de l’Hospital Ernest Lluch. El nou centre, que donarà servei als residents de Cerdanyola, Ripollet, Montcada i Reixac, Barberà i Badia del Vallès, costarà uns 50 milions d'euros i la seva gestió dependrà del Consorci Hospitalari del Parc Taulí.

La Conselleria de Salut de la Generalitat descriu el nou centre com un hospital innovador amb treball multidisciplinari i amb un model d’atenció integral de les persones que acostarà a la ciutadania el seguiment domiciliari, a més d'oferir atenció ambulatòria especialitzada, proves diagnòstiques de proximitat i cirurgia ambulatòria. L’hospital disposarà de 200 llits i atendrà a més de 176.000 habitants.

L'alcalde de Cerdanyola, Carlos Cordón, recorda que l'Hospital Ernest Lluch "és la reivindicació d'una necessitat del territori llargament demandada per entitats i persones dels municipis, i pels ajuntaments del territori". En una entrevista al TOT, Cordón destaca que "cal ser prudents i treballar molt perquè aconseguir que l'hospital sigui una realitat ha de ser una feina conjunta dels Ajuntament, l'Àrea Metropolitana i de la Generalitat de Catalunya. Com a Ajuntament de Cerdanyola estarem a sobre perquè es compleixin aquests compromisos. Primer cal desbloquejar el tema dels terrenys on s'ha de situar aquest hospital i ja estem emplaçats a una primera reunió tècnica i política aquest mes de gener. Es veurà si és possible ubicar-lo allà, i si no ho és, es buscaran alternatives. Prudència però optimisme i confiança en que això ja és una realitat. A més, la Generalitat ha rebut molts diners d'altres administracions en els últims mesos i és normal que ho destini al sector sanitari".

Salut destaca que amb la construcció del nou hospital es garantirà una cobertura assistencial més àmplia a la regió sanitària amb més densitat de població de tot Catalunya, la Metropolitana Nord.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.