Albert Roma (Proactiva Open Arms) guardonat amb l'11è premi Josep Rosell

L'acte d'entrega del premi solidari s'ha dut a terme al MAC el dia 19 de març

 

El cerdanyolenc Albert Roma, membre de Proactiva Open Arms, ha estat qui finalment s'ha endut el premi solidari Mossèn Josep Rosell, que atorga any rere any l''Associació de Persones Amigues del Mossèn Rosell. Així, ha estat el triat d'entre les altres cinc candidatures que hi han optat. Roma s'ha mostrat visiblement emocionat quan ha rebut el premi de 1.500 euros, la rèplica de l'escultura "Germà qui estima al germà" (aquest premi és itinerant entre els guardonats) i el quadre de l'artista local Pere Adell, que cedeix la seva obra. L'acte s'ha dut a terme el vespre del 19 de març al Museu d'Art de Cerdanyola (MAC). 

 

 

Roma ha agraït el premi a l'associació i ha aprofitat el seu parlament per reivindicar una acció dels governs més efectiva en el salvament de persones refugiades al Mediterrani. Ha recordat que "Proactiva Open Arms ha de fer la feina que deixen de fer els governs". A banda, també ha donat les gràcies pel suport a la seva família i a la periodista cerdanyolenca, Núria Ferrer. 

 

 

L'alcalde, Carles Escolà, ha recordat la gran tasca que va dur a terme Josep Rosell, que, segons el batlle, "sempre tenia les portes de la parròquia obertes a tothom". També ha elogiat la feina d'Albert Roma, el guardonat, i l'ha esperonat a continuar salvant vides malgrat que "els governs us acusin, fins i tot, de tràfic de persones". Escolà ha acabat amb una cita, que, com ell mateix ha reconegut, li agrada molt: "la solidaritat és la tendresa dels pobles". 

 

 

"Algun dia, vosaltres mateixos hauríeu de rebre el vostre propi premi". Així de clar ha parlat la regidora de cultura, Elvi Vila, que ha posat en valor la gran tasca social que du a terme l'Associació de Persones Amigues del Mossen Rosell. Actualment, el menjador social que gestiona l'associació reparteix 35 àpats diaris i, en total, d'ençà que va fer-se càrrec del menjador, n'ha repartit al voltant de 58.000. 

 

 

Menció especial també al cantautor Ramon Sauló, que ha interpretat una cançó pròpia i una versió en català de Hallelujah de Leonard Cohen.