Els alcaldes del Vallès volen més Mossos als carrers; Interior no s’hi compromet

Els alcaldes vallesans demanen més Mossos als carrers per millorar la “sensació” de seguretat

Les dades de criminalitat van pujar l’any 2018 als municipis que configuren el Vallès Occidental. Ho van fer un 2,3 per cent. Una dada negativa en paraules de l’alcalde de Castellar i president del Consell Comarcal del Vallès Occidental, Ignasi Giménez. Però no tant si la mira el conseller d’Interior, Miquel Buch, qui té en compte que en el global català els fets delictius es van incrementar un 6,3 per cent.

“Concretament a Catalunya hi ha 76,6 fets delictius per 1.000 habitants, al Vallès Occidental estem al 48,6 per cent, 30 punts per sota. És una comarca que podia ser molt atractiva per l’activitat delictiva i justament és el contrari”, ha declarat Buch en un atenció als mitjans.

 

 

No obstant, els alcaldes vallesans demanen més Mossos als carrers per millorar la “sensació” de seguretat, apunta Giménez. El conseller els ha explicat que hi ha 1.500 places de nous mossos i que quan surtin de l’escola de policia seran enviats a les diferents àrees bàsiques policials. Si els alcaldes volien concreció, no l’han trobada. Així ho lamenta l’alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés: “No hi ha hagut un compromís en ferm. Esperem que no acabi passant el de sempre, que s’amplia la plantilla dels Mossos d’Esquadra i tots acabin anant a la ciutat de Barcelona”. Farrés demana que Interior no es faci “trampes al solitari” perquè “saben quantes places s’han convocat, saben les dades de delinqüència i poden saber quants agents vindran a la comarca. Són les dades que volem saber”.

Regust agredolç per a Farrés aquest divendres, doncs. A banda dels efectius, demana als Mossos que actuïn en dues línies més. Primer contra les plantacions interiors de drogues, bàsicament marihuana, que proliferen en alguns barris i ciutats. Això també ho reclama almenys l’alcaldessa de Badia. En segon terme, Farrés espera més actuacions contra les ocupacions irregulars d’habitatges: “Cal donar també una resposta policial. No ens referim a les que es fan per necessitat sinó a aquelles que comporten fets delictius molt greus, màfies, un impacte negatiu en el veïnat, amb furts continuats i una pressió als barris on passen aquests fets. Demanen més implicació dels Mossos d’Esquadra i un canvi de legislació per protegir els veïns i veïnes”.

En relació a les peticions de més agents, Buch ha conclòs que “en les properes promocions en funció de les realitats delictives i que ens trobem en cada punt podrem estudiar els números però ara mateix no podem prometre res”.