Alumnes de l’Institut Banús, finalistes al concurs de projectes sostenibles “Acción Magistal"

Els estudiants demanen els vots dels veïns i veïnes de la ciutat per poder dur a terme el seu projecte “Un instituto más sostenible”

Quatre alumnes de 2n d’ESO de l’Institut Banús, en Guillem Pastor, la Mercè Soley, la Irene Garcia i el Mario Gàlvez, són finalistes autonòmics al concurs estatal "Acción Magistral 2019", impulsat per la Fundació BBVA, amb el projecte "Un instituto más sostenible”, que inclou un terrat verd per al Banús.

Actualment el concurs està en procés de votació popular, que acaba el proper dilluns 5 d’agost. Els estudiants de Cerdanyola necessiten assegurar-se una de les 5 primeres places i d’aquesta manera aconseguir finançament

En aquest enllaç​ podeu votar el seu projecte, "Un instituto más sostenible".

 

Segons explica l’impulsor del projecte, en Guillem Pastor, “la lluita contra el canvi climàtic està creixent, i és per això que se'm va ocórrer iniciar un canvi des de l'educació”. La manera que el Guillem va trobar va ser idear un terrat verd per al seu institut.

 

Un terrat verd per al Banús

D’acord amb la definició que en fa l’alumne, “un terrat verd és una capa de vegetació que, adequada al terrat d'un edifici, que ofereix diversos beneficis com aïllament tèrmic, disminució de risc de fuites i protecció de la flora i fauna urbana”. A banda, els beneficis incrementen si s'instal·len plaques solars

Així, els alumnes van decidir presentar un projecte que recopilés aquesta i la resta de mesures sostenibles i a favor del mediambient que es fan a l'institut Banús al concurs “Acción Magistral 2019”, dins la modalitat “Idea Alumnado”.

El projecte dels quatre estudiants del Banús ha sigut escollit finalista autonòmic, i ara necessiten “els vots dels cerdanyolencs i les cerdanyolenques per donar un pas més en la millora del medi ambient i per fer de Cerdanyola una ciutat referent en la lluita contra el canvi climàtic”, en paraules del Guillem.